Döbbenetes adatsor: percenként 80 magzatot ölnek meg világszerte

2019-ben is az abortusz volt a vezető halálok a világon - jelentette a Wordometer adataira hivatkozva a CitizenGO. Az Egészségügyi Világszervezet szerint is 40 és 56 millió közé tehető a magzatgyilkosságok száma évente.

2019-ben is az abortusz volt a vezető halálozási ok a világon – jelentette szerdán a Wordometer statisztikáira hivatkozva a CitizenGO. Az életpárti szervezet emlékeztet: a kimutatások szerint 

tavaly több mint 42,3 millió gyermek életét oltották ki az anyaméhben.

Az adatot erősítik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései is: az ENSZ szakosított szerve évente 40 és 56 millió közé teszi a magzatgyilkosságok számát. 

A CitizenGO a helyzet drámaiságát érzékeltetve lebontotta az adatokat. Amint arra felhívják a figyelmet, naponta 115 890 abortuszt végeznek el a világon, azaz

4828 magzatot ölnek meg egyetlen óra alatt.

Ez azt is jelenti, hogy mióta cikkünket olvassa, 50 baba halt meg, hiszen percenként mintegy 80 magzatgyilkosságra kerül sor. 

A CitizenGO adatai szerint Magyarországon – bár végre történelmi mélypontra süllyedt az abortuszok száma -, tavaly összesen 26 941 magzat lelte halálát az erőszakos beavatkozások miatt. Ez heti bontásban 516 gyermeket jelent: 3 babát ölnek meg minden egyes órában. (Pedig az adatsorok egyértelműen javuló tendenciát mutatnak, amely folyamatot tovább kell erősíteni – a szerk.)

A szervezet kiáltványában úgy fogalmaz: „a születendő babák is ugyanúgy emberek, őket is meg kell védenünk, őértük is fel kell szólalnunk”. Emlékeztetnek; „mi is voltunk magzatok, 9 hónapon keresztül mi is születendő gyermekek voltunk.

Olyan embereket fosztanak meg az élettől, akik néhány hónapon belül megszülettek volna. Flórák, Andrisok, Eszterek, Áronok, Botondok, Violák lettek volna, ha életben hagyják őket.”

A CitizenGO arra hív, hogy győzzünk meg mi is legalább egy embert az élet védelmének fontosságáról, illetve támogassunk mi is egy válságban lévő kismamát a környezetünkben. 

 

A témában olvasásra ajánljuk: 

Eltemették az indianai orvos házában talált 2411 magzat maradványait

 

Kiemelt képünkön egy 38 hetes magzat látható. Képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre