Eltemették az indianai orvos házában talált 2411 magzat maradványait

A 79 évesen elhunyt Klopfer több évtizedes működése alatt abortuszok tízezreit hajtotta végre

Magzatok maradványainak százait fedezték fel tavaly szeptemberben egy elhunyt orvos garázsában. A tetemeket február 12-én hantolták el az indianai South Bend temetőjében.

Több mint 2400 abortált magzat tetemére bukkantak egy indianai orvos otthonában, annak elhunyta után még tavaly szeptemberben. A szabályszerűen tartósított holttestek South Bend abortuszklinikájáról származtak, amelynek az említett orvos, Ulrich Klopfer volt az igazgatója 2015-ig, engedélye felfüggesztéséig.

A magzatok holttestét Klopfer garázsában és autója csomagtartójában találták meg.

A helyszíni vizsgálat lezárultával a tetemeket elszállították a hatóságok, a temetésük szerdán zajlott a város Southlawn temetőjében.

A sírhelyeket a katolikus egyház ajánlotta fel az ártatlan áldozatok számára.

A 79 éves korában elhunyt Klopfer sajtóhírek szerint több évtizedes működése alatt abortuszok tízezreit hajtotta végre klinikáin, amelyek Fort Wayne-ben, Garyben és South Bendben működtek. Néhány éve az összes intézetre lakat került különféle törvénysértések és hiányosságok miatt.

Az orvos a nyomozók szerint a műtétek alkalmával a ’70-es, ’80-as évek abortusz- és szedációs eljárásait alkalmazta. Egy korábbi interjújában azzal védekezett, hogy még soha nem veszítette el egyetlen „betegét” sem.

Ez valószínűleg így volt, feltéve, hogy nem számoljuk azokat a magzatokat, akik közül 2411-et szerdán hantoltak el South Bend temetőjében…

Iratkozzon fel hírlevelünkre