Már az HBO is tolja az LMBTQ-propagandát

Nem túl diszkrét, de legalább nem is ízléses, ahogy az HBO a vélt céges „értékeit” az előfizetői arcába tolja. A normálisnál háromszor nagyobb LGBTQIA+ felirat jelent meg a szolgáltató oldalán és egy akkora szivárvány, amelybe minden idők összes unikornisai belekönnyeznének.

Több nemzetközi felszólaló, élükön a CitizenGO-val beleszállt már a legnagyobb streaming-szolgáltatókba. Tavaly karácsony tájában a Netflix botrányos Jézus-filmje ellen keltek fel a jóérzésű polgárok, a Disney pedig idén dobja piacra az első LMBT karaktereket felvonultató mesefilmjét, mellyel nagy erőkkel igyekszik betolni gyermekeink látóterébe a nemi bizonytalanság betegségének legitimizált formáit.

Miközben a világ el van ezekkel a botrányokkal látva bőven, egyéb társadalomformálásra képes nagyvállalatok ügyesen ellavíroznak ezen problémák farvizén – jóformán már a kutya se figyel rájuk.

Az Amazon, a világ egyik legnagyobb vállalata egyrészt a belső céges melegjogi lázongásaival, másrészt a BLM kapcsán szinte elő sem kerül a magyar médiában, az HBO GO pedig mint valami mostoha kistestvér, próbál a Netflix örökös árnyékában életben maradni.

Ők pedig keményen beleálltak az LMBT-témába. Gondoltak egyet az HBO fejesei, milyen jó lenne külön kategóriába  gyűjteni a melegeknek (és egyebeknek), vagy az ő ügyüket teljesen normális evolúciós folyamatnak tekintő embereknek szánt filmeket. Milyen szép jelképe lehetne ez annak, hogy ezzel is a nézőink tudtára adhatjuk, mi igenis megértjük és elfogadjuk ezeket az embereket. Milyen szép jelképe ez annak is, hogy féltjük már a túl nagyra nőtt vállalatunkat attól a korszakosan ideiglenes ideológiától, amely ellen ha ma fel mer állni valaki, akkor az egyenes arányban van a részvények csökkenésével.

Ki is akarna kevesebb pénzért céltáblává válni? Esetleg némi érték mellett egyenes háttal állást foglalni? 

És itt érték alatt természetesen nem a melegjogokat értem. Visszásnak tűnik viszont az, ha valaki korábbi értékeit feladja a profitért, felül divathullámoknak, sodortatja magát az árral.

Lehet azt mondani, hogy a melegjogokért való küzdelem korunk nagy harca az előremutató jövőért, ez a modern ember normalitásának egyik alapköve, hogy a pszichológia és a tudomány (vicces, hogy ezt két külön kategóriában említik általában) meg már be is bizonyították (egyébként pont ellenkezőleg), és egyébként aki meg gondolkodik, meg helyén van a szíve… hát nézzem már meg, nem cukik? Nem?! „Akkor utálod őket, vagy mi a franc bajod van?”

Azt mondom, nem túl jó egy olyan irányzat, amelyért egész nemzetek kihalásával kéne fizetni. És még azt is mondom, hogy egy alapvetően kisebbségben lévő embercsoportnak nem kéne feltétlen meghatároznia a mainstream gondolkodást (mondom ezt egy a kezdetekben csupán 12 ember által hirdetett vallást követve).

Nem tartom egészségesnek, hogy egy ilyen kisebbség ügyére olyan mértékben ráfeszül az egész nyugati, jóléti világ, hogy gyakorlatilag képes mindent és mindenkit kiutálni, aki akár a legcsekélyebb mértékben is szót emel a „legnemesebb ügy” ellen.

Az HBO és a hozzá hasonló világvállalatok – melyek termékeit nap mint nap használjuk, fogyasztjuk – ha tudatosítjuk, ha nem, formálják a világképünket, jelen esetben már nem is olyan észrevétlenül. Ha azt szeretnénk, hogy 10-15 év múlva legyen még olyan színtere az életünknek, ahova bátran be merjük engedni a gyerekünket anélkül, hogy alapvető életigazságokkal szembemenő dolgokat lásson, alapvető lelkiismereti kötelességünk legalább a tudatos döntéseinkkel kiállni az értékeink mellett.

A keresztények – akiket közben a toleranciát hirdető nyugat legszívesebben lehúzna a vécén – persze mindig elmondják, hogy nem a magukat ilyen-olyannak definiáló, politikailag korrekten nőnek avagy férfinak már csak fővesztés terhe mellett nevezhető egyénekkel van problémája (egyébként az ő számukra nyújtott segítségről, az identitászavarból való gyógyulásokról szóló beszámolókat szinte lehetetlen átnyomni a mainstream média felületein), csupán magával a tevékenységgel, a meleg párkapcsolatban való élettel, a szexuális aktussal, az örökbefogadással, házassággal, de ezt valahogy mindig mindenki elengedi a füle mellett.

Igen, a kereszténységnek problémája van azzal, hogy egy 13 éves kislány már a szülei beleegyezése nélkül is államilag támogatott nemváltó műtétre jelentkezhet be, meg azzal is, hogy amikor ez a kislány egy-két évvel később már öngyilkos akar lenni, senki nem segít neki, mert őt így elfogadják, a küzdelmeiről viszont hallgatnak.

A demográfiai mutatók 50 éves távlatban egészen gyászos adatokat közölnek azokról az országokról, amelyekben intenzíven dúl a láv, szó szerint mindenki között. Németországban, mindenki hallotta már, súlyosan fogy a népesség, már hosszú évek óta. Cidriznek is erőst a bevándorlóktól, mert ők meg azt szokták meg, hogy családonként a kilenc gyerek a minimum. Fejlett északi testvéreink bátran támogatják a melegjogi kezdeményezéseket, amikből ugye egészséges, de még egészségtelen utódok sem származnak. Nem is házasodnak, mert minek az elköteleződés, a konzervatív értékek már szinte nem is léteznek, ellenben a templomokat, ahol a valódi emberi értékeket némileg felszedhetné a társadalom, előszeretettel dózerolják le, alakítják mecsetté/szórakozóhellyé. 

Tőlük nem oly messze, Londonban, ha egy picit is fintorogni mersz a söröd fölött, mert a pubban melletted egymással évődik egy szép kakaspár, szinte azonnal kiutálnak a helyről.

Nyugaton, mondják, minden hamarabb történik, mint idehaza. Úgy 10-15 évvel „járnak előttünk”, mondják.

 

A témában további olvasásra ajánljuk:

A megcsúfolt szivárvány

Kiemelt képünk forrása az HBO GO.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre