Életvédő győzelem: nem lesz a Covid-segélycsomag része az abortusz

A konszenzus hiánya miatt visszavonta az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága azt a tervezetet, amely az abortuszt a koronavírus-segélyekkel együtt juttatta volna el a világ országaiba.

Az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottságának ötvenharmadik ülésén (CPD 53) folytatott hosszú, bizonytalan és heves tárgyalások életpárti sikerrel végződtek – közölte a CitizenGO, amely korábban aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy a szervezet egy segítségnyújtási nyilatkozat segítségével a járvány kapcsán ne tudja abortuszpárti lépések megtételére kényszeríteni a tagállamokat.

A Népesedési és Fejlesztési Bizottság támogatandó célként határozta meg a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan nyújtott nemzetközi segítségnyújtást tárgyaló nyilatkozattervezetében a reproduktív jogokat, tehát az abortuszokat, megkísérelve a segélyekkel együtt azokba a fejlődő országokba is eljuttatni az életeket kioltó beavatkozást, amelyek elutasítják azt, így például az én országomba, Kenyába is.

– írta a CitizenGO hírlevelében Ann Kioko, a szervezet afrikai kampányigazgatója.

Ezen tervezetek elfogadása hatalmas veszteséget jelentett volna a születendő gyermekek védelme szempontjából. Az életvédők petíciójához végül 528 002-en csatlakoztak, köztük 15 000 magyar, a szervezet pedig az aláírók számával megegyező mennyiségű levelet küldött az ENSZ-bizottság elnökségi irodájába.

Az eredeti dokumentumtervezet tárgyalása három nap helyett végül egy hónapig tartott, a szövegen több alkalommal változtattak.

Ezekből a változtatásokból teljesen egyértelművé vált az abortusz melletti következetesség

– derül ki a CitizenGO összeállításából, amely arra is kitér, hogy az abortuszlobbi képviselői tologatták a záróülés határidejét, mivel céljuk az volt, hogy konszenzussal elfogadtassák a nyilatkozatot a határozottan életellenes 15. bekezdéssel együtt. Ez végül nem sikerült: a bizottság elnöke konszenzus hiányában elvetette a javaslatot.

 

Életvédelemmel kapcsolatos írásainkat a képre kattintva böngészheti:

 

Forrás: Hitrádió, CitizenGO

Iratkozzon fel hírlevelünkre