Papok a világ minden tájáról – egy zenekarban

A nemzetközi Priest Band tagjai – a névből is kikövetkeztethetően – katolikus papok. A „dalos-papos” csapat zenészei különböző nemzetek fiai, akik az egyház egyes kiemelt eseményein összeszokott zenekart alkotva dicsérik Istent a keresztény könnyűzene stílusára jellemző számokkal. Magyar részről a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Főtitkára vesz részt a papi formáció zenei előadásaiban.

A Priest Band egy nemzetközi papi együttes, amely 2005-ben alakult a kölni Ifjúsági Világtalálkozóra. Mindannyian az Emmánuel közösség tagjai – mondta el még 2011-ben a Vatikáni Rádió magyar nyelvű műsorának Fábry Kornél atya, a csapat magyar tagja.

Fiatalokhoz szóló, saját zenéjét játszó zenekart akartak létrehozni, emellett pedig fontos volt számukra, hogy egységben és örömben legyenek együtt, ami jel lehet a fiatalok felé. A papzenészek között találunk franciát, hollandot, németet, lengyelt és magyart.

A rendezvényeken, amelyeken fellépnek, a zenélés mellett tanúságot tesznek Istentől kapott papi hivatásukról is. „Bizony olykor nehéz az egyeztetés, hiszen mindegyikünk plébános, káplán, vagy tanulmányait végzi – nem mindig könnyű a hivatalos elfoglaltságok között időt szakítani a próbákra” – avatott be a kulisszák mögötti zenekari titkokba Fábry Kornél atya.

A „God Have a Heart” című albumuk számaival bizonyára teljesülhet a zenekar eredeti vágya, hogy

Isten szívének szeretetével érinthessék meg sok fiatal szívét – mégpedig a profi zene útján.

A „Here I Am” című számukkal, amely tematikájában ószövetségi alapokra épül (Iz 6,8), a papi hivatásra kimondott igenjüket éneklik meg a dalos lelkű atyák.

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Olvasásra ajánlott írásunk:

Az internet a következő kontinens, ahova az egyház küldetése szól – Fábry Kornél a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre