Feltámad az Iszlám Állam?

Az idei Ramadán kezdete óta legkevesebb 260 támadást történt Irakban.

Továbbra is özönlenek az Iszlám Állammal kapcsolatos hírek – különösen azóta, hogy elfogták a terrorszervezet második vezetőjét is.

A múlt hónapban elkezdődött a Ramadán, az iszlám holdnaptár 9. hónapja, a muszlimok böjtje. Április 23. és május 23. között az Iszlám Állam katonái egyedül Irakban több mint 260 támadást vezényeltek le – jelenti az International Christian Concern. Akcióik az elmúlt pár hét során Szíria mellett Egyiptom-szerte is jelentősen megszaporodtak.

A támadásokat nem követik kiugróan magas halálozási számok, arra viszont bőven elegendőek, hogy az évtizedes háborúskodásban megtört társadalomban újra elültessék a félelem magvait, a lábadozó intézményeket gyengítsék.

A támadások a kormányzóságok határvidékein történnek, nem kizárólag keresztények által lakott területeken, azonban a milliós embertömeg pár évvel ezelőtti traumája, mikor hitük miatt el kellett hagyniuk otthonaikat, még nem tűnt el, a szervezet újbóli fellépésével pedig esélytelennek látszik a régi sebek begyógyulása.

 

Kiemelt képünk forrása az al-Hayat Media.

Iratkozzon fel hírlevelünkre