A Helsinki Bizottság olyan iratért pereskedne, amely már hetek óta nyilvános

Segítünk Soros szervezetének betekinteni abba a bizonyos iratba!

Néhány napja bejelentette a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság, hogy beperli az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), amennyiben az nem enged betekintést abba az iratba, amely a kórházi ágyfelszabadításról rendelkezik. Az üggyel kapcsolatban egyre több a kérdőjel - lebegteti a szervezet sokatmondóan a vonatkozó nyilatkozatában. Egy kérdőjel bennünk is felágaskodik ezzel kapcsolatban: Miért nem nézik meg az interneten? Nyilvános...

Hangosan és kitartóan követel a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság betekintést abba a minisztériumi iratba, amely a járványhelyzetben a kórházi ágyak felszabadításáról rendelkezett. „Szerettek volna belenézni” – fogalmaz a szervezet törekvésével kapcsolatban az atv.hu –, ám nem tehették meg, és emiatt „közadatpert” indítanak az Emmi ellen.

Az a helyzet, hogy a Helsinki Bizottság időt és energiát nem sajnálva olyasmi nyomába eredt, ami csak szerintük „ügy”:

ugyanis az ágyak szabaddá tételéről szóló rendelkezést a minisztérium hetekkel ezelőtt kiadta – például Szél Bernadett független országgyűlési képviselő számára, aki azt közösségi oldalán is megjelentette, úgy egy hónapja.

Ám ha a Helsinki Bizottság munkatársai esetleg nem követik Szél Facebook-oldalát (amire azért ne fogadjunk nagy tétben), akkor az is elég, ha felemelik néha a tekintetüket a közadatper dokumentációjából, Szél Bernadett ugyanis számos esetben nyilatkozott, adott ki közleményt a rendelkezésére bocsátott irattal kapcsolatban.

Archív képünkön Falusi Vajk, a kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas szóvivője „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragaszt a bejárathoz a Magyar Helsinki Bizottság irodájának helyet adó épület előtt tartott sajtótájékoztatóján. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mindazonáltal érthető a bizottság bizonyos frusztrációja.

Nem lehet könnyű feldolgozni, hogy nem változtat az Európai Bíróság közelmúltbéli döntése (sem) azon, hogy a magyar kormány megvédje a határt az illegális migrációtól. Vagyis a Soros-finanszírozta Helsinki Bizottság minden erőfeszítése ellenére sem bontják le a magyar határkerítést, sőt: a határainkon túlra kerül a menedékkérelmek benyújtásának lehetősége.

Iratkozzon fel hírlevelünkre