Jogerősen elítélte a bíróság Szél Bernadettet Tarnai Richárd rágalmazásáért

A Vasárnap.hu értesülései szerint Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét jogerősen bűnösnek ítélték rágalmazás bűncselekményért. A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú végzése szerint a volt országgyűlési képviselő 2021-ben becsületsértő állításokat tett közzé a közösségi médiában Tarnai Richárd főispánról annak kormánymegbízotti minőségével kapcsolatban.

Tarnai Richárd, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főispánja (akkori kormánymegbízott) feljelentése nyomán első fokon a Budaörsi Járásbíróság 2023. március 6-án rágalmazás vétsége miatt Szél Bernadettet megrovásban részesítette. A főispán által sérelmezett poszt még ekkor is elérhető volt bárki számára az ellenzéki politikus Facebook-oldalán. A vádlott, Szél Bernadett az eljárás során nem ismerte el büntetőjogi felelősségét. Védőjével fellebbezett az ítélet ellen.

A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék 2024. január 25-i végzésében helybenhagyta a Szél Bernadettet elmarasztaló elsőfokú ítéletet. A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek

– állapította meg a bíróság. A végzésben megerősítették, hogy a vádlott mentelmi joga, mint büntethetőségi akadály nem állt fenn. A másodfokon eljáró bíróság nem látott okot Szél Bernadett vádlott felmentésére, sem az ítélet hatályon kívül helyezésére, sem a büntetőeljárás megszüntetésére.

Szél Bernadett ferdítése elterjedt a baloldali sajtóban

Az Átlátszó.hu arról számolt be 2021 májusában, hogy a zsámbéki hulladéklerakó területére a megelőző hónapokban nagy mennyiségű szemetet szállítottak, azonban a terület üzemeltetőjének nem lett volna engedélye. Emiatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő feljelentést tett a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt.

2021 novemberében Szél Bernadett a Facebook-oldalán arról írt, hogy az Érdi Rendőrkapitányság a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek adta át. A képviselő azt sugallta, hogy a nyomozó hatóság bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az eset kapcsán Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízottat.

Tarnai Richárddal legutóbb a Kontraszt című műsorunkban beszélgettünk:

„Döbrögi alispán volt” – beszélgetés dr. Tarnai Richárd főispánnal

A címlapkép forrása: Szél Bernadett Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre