Egy forró férfibarátság titkai – a Disneytől, gyerekeknek

Egyre több transznemű karakter jelenik meg a Disney élőszereplős, illetve animációs filmjeiben. A napokban bemutatott, Out című rövidfilmben például egy forró férfibarátság titkaiba nyerhetünk bepillantást. De miért is van ilyesmikre szükség? Biztosan ezek azok a problémák és kihívások, melyekre a következő generáció tagjait fel kell készíteni?

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az LMBTQ-lobbi egyre erőteljesebben jelen van az animációs iparágban, azon belül is különösen a gyermektartalmakat előállító produkciók környékén.

Az ifjúság számára készült mesékbe csempészett LMBTQ-ideológia egyik élharcosa maga a Disney stúdió.

A társaság hatalmi törekvései egyértelműek: az elmúlt években bevásárolta magát szinte mindenhová, megvette többek között a Lucasfilmet, a Marvelt és a 21st Century Foxot is. A jelek szerint az óriáscég azt szeretné, hogy  minden csatornán az ő kottájából játsszanak – fals dallamokat.

Felejtsük el gyermekkorunk tündibündi Disney-figuráit! A világ megváltozott – Miki egér átállt a sötét oldalra.

Milyen szándékot rejt az elegáns külső? (Forrás: Flickr.com)

A transzneműeket a nyugati világ egyetlen országában sem éri hátrányos megkülönböztetés, ez azonban a Disney menedzsmentjének nem elég – nagyon úgy tűnik, hogy az „érzékenyítés” álságos jelszava mögé bújva gyermekeinket identitásváltókká nevelné. „Születési nemünk szabadon megváltoztatható!” – szól az üzenet.

Sajnálatos, hogy míg a Disney a nagy nemi átnevelést a középpontba állítja, addig a valódi, ténylegesen szükségesnek mondható érzékenyítésekre, például a testi vagy lelki fogyatékkal élők ügyére már nem igazán jut figyelem – hogy az önzetlenség vagy épp az odaadás (és egyéb értékek) hatékony propagálásáról most ne is beszéljünk.

A Disney által képviselt társadalmi érzékenyítés nem más, mint egy nemileg frusztrált menedzsment vágyálmainak kivetítése.

A Disney – noha erre elméletileg senkitől nem kapott felhatalmazást – a globális társadalom tagjainak nemi átalakításán dolgozik.

Már nemcsak a Pride-felvonulásoknak biztosít helyszínt a társaság, hanem egyre több filmjébe csempészi bele azokat a transznemű, kétes nemi identitású karaktereket, akik a fiatalok természetes nemi szerepeinek kialakulásában zavart okozhatnak. Ne feledjük, hogy a mesefilmek sosem csupán mesefilmek: mondanivalójuk jelentős mértékben képes meghatározni a gyermekek fejlődését. Skóciában például egy transznemű pár által nevelt ötéves kisfiú szeretett volna nemet változtatni, részint azért, mert a Jégvarázs Anna hercegnőjének képzelte magát…

Kacsamesék újragondolva: 2 apa 1 leány = család (Forrás: www.christianheadlines.com)

Már a 2017-es a Kacsamesékben megjelenik egy olyan „szivárványcsalád”, ahol két apa nevel egy kislányt, a 2019-es Toy Story 4-ben pedig két „anyuka” kíséri a gyermekét az iskolába… Az előkészítő fázis után azonban a Disney még nagyobb sebességbe kapcsolt.

2020-ban gyakorlatilag a transzneműség féktelen népszerűsítésébe kezdett.

A márciusban bemutatott Előre (Onward) című mesében a rend őreként egy Specter nevű transznemű küklopsz jelenik meg. A filmet két heti sugárzás után levették ugyan az amerikai mozik műsoráról, de nem a tiltakozó szülők, hanem a koronavírus-járvány miatt. Az „alkotást” ugyanakkor a Közel-Keleten, illetve Oroszországban betiltották, Magyarországon pedig a szinkronizálás során igyekeztek helyretenni a karakter nemét.

A Disney a nyíltan transznemű mellékszereplő színpadra borítása után most egy homoszexuális főszereplővel örvendeztet meg bennünket. Az óriáscég tulajdonában lévő Pixar által készített Out című rövidfilmben Greg szülei megtudják, hogy fiuk szerelme egy férfi… A kisfilm minden bizonnyal tesztelni kívánja, hogy hogyan viseli a közönség a homoszexuális főhősöket – ebből a célból történhetett meg az is, hogy a filmben elcsattan az első, rajzfilmen megjelenített, gyerekek arcába tolt homoszexuális „csók” a két férfikarakter között.

Nem lehet kétségünk afelől, hogy a szórakozni és kikapcsolódni vágyó gyermekek és családok a Disney-filmekben a jövőben is kéretlen tartalmakkal találkoznak majd.

A Disney már most tudja, hogy a következő egy évtizedben milyen üzeneteket készül adagolni gyermekeinknek, mint ahogy azt is, hogy manővereik végül konkrét nemi átnevelésben fognak kicsúcsosodni.

Tóth Gábor

Kiemelt képünk forrása: Flickr.com

A Disney újabb homoszexuális családdal rukkolt elő

Itt az első LMBTQ-szereplős Disney-rajzfilm – a CitizenGO tiltakozásra szólít

Nem holnap kell intézkedni, hanem ma! – A Disney és az LMBT-kampány

Iratkozzon fel hírlevelünkre