Nőverő ügybe keveredett képviselővel szövetkezik a zuglói Momentum?

Áll a bál a zuglói képviselő-testületben – Facebookon alázzák egymást az ellenzéki képviselők. Kissné Szivcsovics Nikolett zuglói önkormányzati képviselő szerdán Facebookon jelentette be kilépését a Momentumból, az elnökséghez eljuttatott levelét nyilvánosságra hozta Facebook-oldalán is.

A közösségi média oldalán közzétett bejegyzés alapján a képviselő asszony mandátumáról nem, csak párttagságáról mond le, amelynek legfőbb oka a helyi pártszervezet, Várnai László, a Civilzugló Egyesület színeiben mandátumot nyert önkormányzati képviselővel való szövetségre lépés lehet.

„Többeknek jeleztem, az előző pártvezetésnek is, és egyre inkább azt gondolom, hogy ez a zuglói választási szövetség elhibázott lépés volt. A többszörösen elítélt Várnai László személye és személyisége erodálja a Momentum hitelét és személyesen engem is” – fejti ki Kissné Szivcsovics Nikolett, majd folytatta:

„bántalmazottként és a bántalmazottakért kiálló emberként, nőként sem tehetem meg, hogy odaállok olyan valaki mellé, akinek a neve egybeforrt a partnerbántalmazással.”

„Nem tudok és nem is akarok együtt kampányolni ilyen emberekkel” — zárta mondandóját a képviselő asszony, amelyből arra következtethetünk, hogy a Momentum zuglói szervezete szövetségre kíván lépni Várnai László önkormányzati képviselővel, aki jelenleg a Civilzugló Egyesület színeiben nyert mandátumot, a napokban pedig saját közösségi média felületén osztja meg a Momentum Zuglói Facebook-oldalának videóit.

A képviselőt 2013-ban zárták ki az LMP-ből, ugyanis a férfi ellen ügyészségi eljárás indult bántalmazás gyanúja miatt.

Szél Bernadett, az LMP akkori társelnökeként nem csak kizárta a pártból, de felszólította Várnai Lászlót, hogy mondjon le akkori képviselői mandátumáról, mivel tájékoztatása szerint tanúk voltak arra, hogy az önkormányzati képviselő bántalmazta volt élettársát.

Várnai László már akkor is cáfolta, hogy bántalmazta volna volt partnerét, szerinte ugyanis az eset nem volt több egy rossz családi veszekedésnél.

Kissné Szivcsovics Nikolett Facbeook-posztját az érintett képviselő nem hagyta szó nélkül, hosszú kommentben fejtette ki véleményét, amelyben egy évekkel ezelőtti magánlevelezést is közzé tett, utalva korábbi jó kapcsolatukra és a segítségnyújtására.

Facebbok/Kissné Szivcsovics Nikolett Facebook-bejegyzés komment képernyőfotó Várnai László hozzászólása

„Kedves Niki, szomorú, hogy most hogy a tudomásodra jutott, a Momentum nem tervez képviselőként indítani téged a következő ciklusban, mindenki mást, például engem okolsz ezért a leginkább általad okozott szituációért ”— kezdi Várnai László.

Forrás: Facebbok/Kissné Szivcsovics Nikolett Facebook-bejegyzés képernyőfotó Várnai László hozzászólása

A politikus ismét kifejtette, hogy nem bántalmazta volt partnerét, veszekedésük pedig a közös gyermekük láthatóságára irányult: „a te tűzről pattant habitusodat ismerve csodálkoznék, ha nem veszekedtél volna már hasonlóan a pároddal, mint ahogy rengetegen mások is. Ezt a közterületen történt cirkuszt fújta fel az exem, hogy a gyereket teljesen neki ítéljék.”

A politikus büszkén állt ki amellett, hogy korábban részese volt a 2016-os ligetvédő-demonstrációnak, amely során falapokat és geotextíliát rongáltak meg, valamint az Olof Palme sétánynál bedöntöttek egy lezárt kaput, ennek következtében csoportos garázdaság miatt emeltek vádat, köztük a képviselővel.

Egyebek mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt büntetőeljárás keretein belül vizsgálta azt az ügyet is, amely során Várnai László zebrán elütött egy 16 éves lányt 2021-ben.

Vida Attila, a kerület LMP-s önkormányzati képviselője is beszállt a vitába, véleménye szerint a történteknek nincs köze esetleges Fidesz összeugrasztásnak, sem az LMP-nek, ellenben annál inkább a Momentum működéséhez és Várnai László személyéhez.

Forrás: Facebbok/Kissné Szivcsovics Nikolett Facebook-bejegyzés képernyőfotó, Vida Attila hozzászólása

Forrás: Facebbok/Kissné Szivcsovics Nikolett

A címlapképen Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke egy városligeti nyárfa feldarabolásából származó rönkdarabokkal a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városházán 2014. június 30-án. Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre