Az Atya szeretetéről szól a dal a mai Reménység Estén

Amikor a keresztények Atyának szólítják Istent, egyszerre tesznek tanúságot Jézus szeretetből vállalt keresztáldozatáról, feltámadásáról, a Szentlélek működéséről és istengyermekségükről. Az Ez az a nap! által életre hívott, hetenkénti Reménység Esték sorozatában május 18-án Győri János Sámuel, Pintér Béla és a Gável testvérek vezetik mindazokat Isten jelenlétébe, akik online bekapcsolódnak az egész Kárpát-medencére kiterjedő online dicsőítésbe.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a Reménység Esték szervezői azonnal reagáltak a koronavírus-járvány következtében kialakult szokatlan helyzetre. A kétségbeesés helyett Isten magasztalásának útját választották – és kínálták fel a hétfői közvetítésekbe bekapcsolódó sokezer ember számára.

László Viktor: A dicsőítő zene középpontjában egy szívnek kell lennie

Számos visszajelzés és nappalikban felvett, végül egységbe rendezett klipek sora bizonyítja, hogy a legkilátástalanabb helyzetben is a legjobb Isten kezét megfogni, őt magasztalni. Az alkalmak nyomában megnőtt a bizalom, és visszahúzódott a félelem.

A május 18-i alkalmon Győri János Sámuel evangélikus lelkész fogja megosztani az igei üzenetet. A dicséretben Pintér Béla, Gável András és Gável Gellért vezetnek majd.

Most, amikor úgy érezzük, hogy lassan-lassan talán magunk mögött hagyhatjuk a kényszerű karantén egymástól elválasztó időszakát, nem szabad abbahagynunk a már gyakorlattá nemesült dicsőítéseket. Legyen ez így ma este is, amikor gyermeki szívvel állunk a mi Atyánk elé!

Talán mindannyian átélhettük – és valamennyire még éljük –, hogy Isten mindig Isten marad, akárhogyan is alakuljon az életünk. Ő a legváratlanabb helyzetben sem húzódik vissza tőlünk, hanem mindig velünk van. Ha eddig még nem tettük, most

kinyithatjuk Jézus előtt az ajtót,

és beengedhetjük őt nemcsak a nappalinkba, hanem a szívünk közepébe is. 

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

 

További olvasásra ajánljuk:

Pintér Béla: Isten megtalálja a lelkünk hullámhosszát!

Ez az a nap a Puskás Arénában – ÚJRATÖLTVE!


KÖVETKEZŐ REMÉNYSÉG EST ALKALOM:
2020. május 18. hétfő 19:30-tól
Pintér Béla, Gável András és Gável Gellért
Igei üzenet: Győri János Sámuel és László Viktor.
Történelem: Ez az a nap! 2001, Margitsziget.

Csatlakozz te is ezen az oldalon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre