Pintér Béla: Isten megtalálja a lelkünk hullámhosszát!

Május 4-én, az Ez az a nap! által létrehívott legutóbbi Reménység Esten Pintér Béla keresztény könnyűzenei dicsőítő és előadó mindenki számára megszívlelendő örök érvényű üzenetet fogalmazott meg lényeglátó módon. Kapcsolatunk Istennel akkor válik valóban élővé, amint megengedjük neki, hogy szólhasson hozzánk. A koronavírus-járvány által előidézett helyzetben ez fokozottan érvényes lehet. Ilyenkor érdemes leülnünk, és megértenünk Isten személyes életünkre vonatkozó akaratát. Pintér Béla gondolatainak szerkesztett változatát adjuk közre.

Gyakran tapasztaljuk életünkben azt, hogy válaszokat keresve éljük a hétköznapjainkat. Ez főleg és leginkább megmutatkozik a szorult helyzetekben. Az ember, amikor megszólítja Istent, azért teszi, mert választ vár tőle. Gyakran kapom magam azon egy-egy imádság alatt, hogy azt gondolom – valahol a belém rögzült dolgok miatt –, hogy az imámnak arról kell szólnia, mit gondolok én.

Ilyenkor elmondom az örömömet, a bánatomat, a fájdalmamat, odateszem a dolgaimat Isten elé. Aztán az ő dolga, hogy ezekre mikor és milyen módon ad majd nekem választ. 

A koronavírus-járvány okozta jelenlegi helyzet is, illetve életünk hasonló más helyzetei azokat a „stop táblákat” jelentik, amelyek elénk kerülnek.

Arra késztetnek, miközben megállítanak bennünket, hogy megújítsuk a gondolkodásunkat. Megújul az elképzelésünk arról, milyen az, ha mondunk valamit Istennek, ő pedig válaszol erre. 

Az imát felfoghatjuk úgy, hogy az párbeszéd Istennel. Amikor hallgatok és az ő jelenlétében vagyok, lehetőséget adok Istennek, hogy szólhasson hozzám. Istennek van mondanivalója számunkra.

Megtalálja a lelkünk hullámhosszát,

és szeretne mondani valamit. Akár a koronavírus-járvány révén is.

Isten szólni akar most is. Olyan helyzetet teremt, amely arra késztet, hogy leüljek, és elgondolkodjam, elmélkedjem: mi lehet Isten akarata? Ha most szemtől-szembe lenne velem, mi lenne az első mondat, amit közölne velem? A mostanihoz hasonló megállásainkkal „mikrofont teszünk Isten elé”. Ő bármit belemondhat, amit csak szeretne.

Az egyik legnehezebb dolog engedélyt adnunk neki erre. De Isten mondani akar valamit. Szeretne elérni a szívünkig, hogy amikor találkozunk vele, az ne arról szóljon, hogy „én hogy gondoltam”, mit szerettem volna, és azt hogyan szeretném. Sokkal inkább arról, hogy szeretnénk tudni, hogy ő mit mond, mert ő jó Isten. Tökéletes Isten.

Talán hasznukra válna, ha meg akarnánk érteni azt a helyzetet, amelybe Isten beleengedett bennünket. A vírusjárvány okozta helyzetről ugyan globálisan gondolkodunk, de vannak a szívünket személyesen érintő vonatkozásai. Akarjuk megérteni, hogy mit akar Isten kihozni számunkra a mi élethelyzetünkből! A Biblia azt mondja, az Istent szeretőknek minden a javát szolgálja. Ezek a napok is, ennél talán nehezebb napok is.

Egy biztos: Isten tökéletes, és amit ad vagy megenged, miattunk és értünk történik.

 

Pintér Béla

A szerző dicsőítő előadóművész, énekes.

 

A kiemelt képet a Vasárnap.hu készítette.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Minden időmet Istennel töltöm – Pintér Béla a Vasárnapnak


KÖVETKEZŐ REMÉNYSÉG EST ALKALOM:
2020. május 11. hétfő 19:30-tól
Dicsőítés és történelmünk
Pintér Béla, Amaro Del, Martin Smith, Mézes László, Ez az a nap! 2000 film

Csatlakozz te is ezen az oldalon!

Iratkozzon fel hírlevelünkre