Idén is meghirdeti a Virágos Magyarország versenyt a Magyar Turisztikai Ügynökség

A szervezők május 15. és július 1. között várják azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak.

Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatója elmondta, hogy a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul: „2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerjük el, így díjat kaphat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa”. Hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

A május 15-én induló „Virágos balkonok, virágos kertek” című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük a „Legvirágosabb balkon”, vagy a „Legvirágosabb előkert” kategóriában. A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a verseny honlapján, a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon.

Arról is beszámoltak, hogy kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak. A közönség is szavazhat, az általuk kiválasztott pályázatokat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre