A BBC műsora népszerűsíti Magyarországot!

A napokban került adásba a BBC kiemelkedő nézettségű üzleti vetélkedője, A Gyakornok legújabb szériája az Egyesült Királyságban. A műsorban Budapest emblematikus helyszínei mellett a dunai hajózás és az etyeki borkultúra is szerepet kapott.

A sorozat legújabb szériájában bemutatott epizód a budapesti és Budapest-környéki helyszíneken játszódik, így többek között megelevenedik a képernyőn a Halászbástya, a Mátyás-templom, a Szent István Bazilika, a Várkert Bazár, a Vörösmarty tér, a Pesti Vigadó és a Margit-sziget is.

Emellett a szereplők turisztikai látványosságok köré épülő feladatokban is összemérhették talpraesettségüket. Egyeseknek dunai hajós programokat, másoknak pedig etyeki bortúrát kellett szervezni és értékesíteni. A helyszínek és feladatok kiválasztásában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is segítette a produkciót.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a hazánkba érkező brit utazók közel fele a 19–34 éves korosztályból kerül ki, akik leginkább a magyar fővárosba látogatnak el, de szívesen keresik fel a Balatont és Budapest környékét is. Az Egyesült Királyságból érkező turisták elsősorban Magyarország gazdag kulturális és gasztronómiai termékkínálatát, továbbá egyedülálló fürdőkultúráját kedvelik. Az elmúlt évben közel 20 százalékkal több, 1,3 millió vendégéjszakát köszönhetett az ágazat a szigetországból érkező utazóknak 2022-höz képest.

Forrás: Világgazdaság

A címlapképen A Parlament épülete a Halászbástya boltívei és oszlopai mögül.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Iratkozzon fel hírlevelünkre