Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely “kamuzott” a pesti fonódó villamos építéséről is – VIDEÓ

Karácsony Gergely öt évvel ezelőtti ígérete ellenére nem épült meg a pesti fonódó villamoshálózat, vagyis a főpolgármester “kamuzott” – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebookon hétfőn közzétett videónyilatkozatában.

Szentkirályi Alexandra Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel. A főpolgármester-jelölt felidézte, Karácsony Gergely 2019-ben azt ígérte, hogy összeköttetést hoz létre a 14-es és a 47-es, 49-es villamosok között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Váci út és a Lehel tér kereszteződéséből bejelentkezve azt mondta: itt kellene lennie annak a villamos sínnek, ami összeköti a Lehel teret a Deák térrel, közvetlen kapcsolatot teremtve Újpest és Újbuda között.

Ez nagyjából két és fél kilométer sín, aminek se híre, se hamva

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra, megállapítva, ez az öt évvel ezelőtti ígéret tehát kamu. Jelezte, hogy már az ellenzéki sajtó is elkönyvelte, hogy egyetlen kilométer metró vagy villamosvonal építése nélkül ér véget Karácsony Gergely önkormányzati ciklusa.

A pesti fonódó továbbra is egy álom, a főpolgármester munkája pedig rémálom. Változást Budapesten!

– fogalmazott a videónyilatkozatban Szentkirályi Alexandra.

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester.
MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre