Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-t.

A 192 országot felvonultató, csütörtökön záró világkiállításon az MTÜ adatai szerint a magyar pavilont a hét elejéig több mint egymillióan látogatták meg. Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy a legfontosabb turisztikai desztinációkat mutatták be a kiállításon. Azért, hogy „minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt”.

A pavilont Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte. Majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Központi témája a víz. Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit mutatja be. Emellett kialakulásukat, történetüket. Különösen nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

(MTI)

Címlapképen: Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al Maktum megtekinti Tatár Szabolcs, a Dubaji világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos társaságában a magyar pavilont 2021. november 2-án. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a trónörököst is lenyűgözte. A pavilon építéséhez egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz. MTI/Magyar Turisztikai Ügynökség

Iratkozzon fel hírlevelünkre