Matt Redman: Mercy

Matt Redman dala az Isteni irgalmasság vasárnapján különlegesen is aktuális üzenetet fogalmaz meg számunkra. Húsvét és a feltámadás titka minket is csodálatra és Isten irgalmának dicsőítésére sarkall. Énekeljük akár magyar nyelven is ezt az éneket és közben engedjük, hogy Jézus szeretete körbevegyen bennünket!

Az isteni irgalom az ember számára szinte teljesen felfoghatatlan valóság. Isten, akit a bűneinkkel megbántunk és elzárunk magunktól, mégis lehajol hozzánk, és fiának áldozata révén kifizeti az értünk járó váltságdíjat. Csak úgy. Önként és szeretetből. 

Vannak, akik ezek után egy gyenge akaratú istenséget látnak csak az irgalmas Atyában. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy Isten legalább annyira igazságos is. És éppen ez a tulajdonsága mutatja meg számunkra, hogy mekkora ajándékot kapott az ember az ő irgalmasságában. Igazságossága folytán látja, hogy mennyire bűnösök, önzőek és szeretetlenek vagyunk, mert a bűnt választjuk, ám ő ezzel együtt meg akar nekünk bocsátani. Ingyen.

Nekünk csak oda kell járulnunk az irgalom forrásához, és engedni, hogy szeressen. Tegyük ezt meg most! Ne várjunk egyetlen percet sem! Hallgatva, énekelve Matt Redman dalát, nyissuk meg a szívünket, hogy a kereszten Jézus oldalából kifolyó vér és víz teljesen tisztára mosson bennünket, hogy valóban életre támadjunk Istennel!

Kereszt hív, az a hely,
hol az Ég felemel,
s megment az Irgalom.
Nagy a bűn, nagy az ár…
A harag tovaszáll,
mert Véred oltalom!

Őrzi, őrzi
a szívem irgalmad!
S én zengem: halleluja,
míg szívem dobbanhat!

Tested már a kenyér,
s ami bor, az a Vér.
Te köztünk vagy jelen!
Fára felszegezett
szégyen, bűn, Szeretet…
Kegyelmed megmentett!

Mindig lássam és csodáljam
irgalmad, mely szívem őrzi.
S mindig zengjem: alleluja!
Alleluja! Ámen!

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

 

A dalt Gável András fordította.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Matt Redman: A kiolthatatlan dicsőítő

Iratkozzon fel hírlevelünkre