Megérkeztek Franciaországba, és tünetmentesek a Vuhanból elhozott magyarok

Tünetmentesek azok a magyarok, akik elhagyták Vuhan várost – nyilatkozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára telefonon az MTI-nek.

Menczer Tamás elmondta: nem sokkal fél 3 után megérkezett Franciaországba az a repülő, amely mások mellett azt a hét magyar állampolgárt is hozta, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból.

A hét magyar közül öten voltak Vuhanban, ketten másik városban. A nehéz közlekedés ellenére mindannyian időben odaértek a találkozási ponthoz, ahonnan elvitték őket a repülőtérre. Még indulás előtt két – kínaiak és franciák által végzett – orvosi vizsgálaton is átestek. Ennek eredménye szerint mindegyik magyar jól van.

A leszállás után sincsenek tüneteik, fáradtak, de jól vannak.   

A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozza Budapestre még vasárnap, valószínűleg késő este érkeznek meg. Az országos tisztifőorvos és az egészségügyi kormányzat irányítása mellett a mentőszolgálat fogadja őket, és a budapesti Szent László Kórházban lesznek elkülönítve megfigyelés alatt.   

MTI

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre