Emmi: Ne használja az ellenzék a koronavírust pártpolitikai célokra!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a DK közlésére reagálva közleményben szólította fel az ellenzéki pártokat, hogy ne használják a koronavírust pártpolitikai célokra!

Mint írják: az egészségügyi hatóság, valamint a kormány által alakított Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, az Akciótervben foglaltaknak megfelelően a hatóságok megtették és a jövőben is megteszik a szükséges intézkedéseket, továbbá érvényben vannak a szükséges szakmai protokollok is.

A tárca a fővárosi polgármestereket arra kéri, hogy amennyiben olyan megbetegedett személyről szereznek tudomást, aki Kínából érkezett és felmerülhet a koronavírussal történt fertőzés gyanúja, akkor Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályával vegyék fel a kapcsolatot.

Az Emmi reagálásnak előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció közleményben számolt be arról, hogy három polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, László Imre és Niedermüller Péter ezért egyeztetésre hívja a budapesti kerületek vezetőit, melyen közös stratégiát alakíthatnak ki.

Szerintük mindamellett, hogy meg kell előzni a pánikkeltést, a téves információk terjedését és tájékoztatni az embereket, olyan cselekvési tervet kell kialakítani, amely segít az egészségügyi dolgozóknak és a lakosságnak is abban, mi a teendő.

Mint írják: annak érdekében,hogy Budapesten hatékonyan tudjanak összefogni, minden polgármestert és egészségügyi szakértőjüket is szeretnének bevonni a közös munkába.

Forrás: MTI

Kiemelt képünkön: Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b).
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre