Thunberg „fogja be”, és „húzzon vissza az iskolapadba” – fakadt ki az újságíró

Jeremy Clarkson brit újságíró úgy véli: Greta Thunberg klímaaktivista tevékenysége „veszélyes”, a lány „fogja be a száját” és üljön inkább vissza az iskolapadba. A szabadszájúságáról híres, rendkívül népszerű újságíró szerint az éghajlatváltozás problémáját a tudománynak kell kezelnie, nem pedig egy 16 éves gyereknek.

Őrültnek és veszélyesnek nevezte Greta Thunberg klímaaktivista kampányát Jeremy Clarkson újságíró-műsorvezető egy reggeli showműsorban. A férfi úgy gondolja, Thunberg tevékenysége megijeszti a gyerekeket, álmatlan éjszakákat okoz nekik.

„Azt hiszem, vissza kellene mennie az iskolába” – utalt a folyvást kampányoló Thunbergre Clarkson, akit zavar az is, hogy a lány iskolai sztrájkja arra biztatja fel diákok millióit, hogy azok tanórák helyett az éghajlatváltozás elleni küzdelemben vegyenek részt, noha az valójában a tudósok feladata lenne.

Az újságíró szerint Greta Thunberg elhíresült ENSZ-beszéde nem kínál megoldást a klímahelyzettel kapcsolatban, úgy fogalmazott: a lány ráadásul „rossz temperamentumú”.

 

Forrás: The Sun

Iratkozzon fel hírlevelünkre