Mindeközben Greta Thunberg

Greta Thunberg egy interjúban mondta el, hogy nem akar politikával foglalkozni, mert az szerinte túl mérgező.

A svéd tinédzser 2018-ban vált ismertté, miután kimaradt az iskolából a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében. A lány elmondása szerint soha nem szeretett volna egy globális mozgalom arca lenni, mert az túl nagy felelősség.

Az immár 19 éves Greta az ENSZ 27. éghajlatváltozási konferenciáján sem vesz részt Egyiptomban, ugyanis úgy véli nála fontosabb emberek is jelen lesznek, akik hallathatják a hangjukat.

A közösségi média szereplésével kapcsolatban azt is elmondta, hogy csak a róla terjesztett hazugságok és összeesküvés-elméletek zavarják. Donald Trump korábbi amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is megcélozta Twitteren, amelyet Greta csak úgy értékelt, hogy a világ leghatalmasabb embereit megfélemlítik a tinédzserek.

Greta Thumberg legutóbbi projektje egy tucatnyi szakértő esszékönyvének elkészítése volt a klímaváltozásért aggódók számára.

A teljes interjút a BBC2-n, 19:30-kor (BST) október 18-án, kedden és a BBC iPlayerén lehet megtekinteni.

Forrás: BBC.com

A címlapképen Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista felszólal az ENSZ klímacsúcsán a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 23-án. Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Iratkozzon fel hírlevelünkre