Az LMP engedett az izraeli kampányguru követelésének

A Magyar Narancs adta hírül, hogy az LMP nagy nehezen, de végül kifizette a Ron Werber által követelt összeget. Mint felidézték: az izraeli kampányszakértő az országgyűlési választások előtt mindössze egy hónappal, viharos körülmények között távozott az LMP kampánycsapatának éléről. Azért perelte be a pártot, mert szerinte az LMP megszegte a vele kötött szerződést, és több mint 11 millió forinttal is tartoztak neki.


Notice: Undefined offset: -1 in /var/www/html/vasarnaphu/wp-content/themes/mazada/functions.php on line 888

Notice: Undefined offset: -1 in /var/www/html/vasarnaphu/wp-content/themes/mazada/functions.php on line 889

Tanúk meghallgatásával folytatódott volna kedden délelőtt az per, melyet Ron Werber tanácsadó cége indított az LMP ellen, de mint kiderült, a párt és Ron Werber végül megállapodást kötött peren kívül. A Magyar Narancs szerint a múlt héten kelt megállapodás tartalma titkos, de az kiderült, hogy a bíróság annak nyomán megszüntette az eljárást, mely jogerőre is emelkedett.

A kifizetett összeg pontos értéke nem ismert. Annyit lehet tudni a lap szerint, hogy az eredeti követelés szerint

az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki Werbernek, amire rájött még – szintén a szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés.

Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet – írja a Magyar Narancs, amely szerint a peren kívüli megállapodás arra utal, hogy „az LMP-ben elszámíthatták magukat, hiszen vállalva az egyezséget nem várták meg a per végét, azt, hogy kiderüljön, a bíróság kinek ad igazat”.