Az LMP engedett az izraeli kampányguru követelésének

A Magyar Narancs adta hírül, hogy az LMP nagy nehezen, de végül kifizette a Ron Werber által követelt összeget. Mint felidézték: az izraeli kampányszakértő az országgyűlési választások előtt mindössze egy hónappal, viharos körülmények között távozott az LMP kampánycsapatának éléről. Azért perelte be a pártot, mert szerinte az LMP megszegte a vele kötött szerződést, és több mint 11 millió forinttal is tartoztak neki.

Tanúk meghallgatásával folytatódott volna kedden délelőtt az per, melyet Ron Werber tanácsadó cége indított az LMP ellen, de mint kiderült, a párt és Ron Werber végül megállapodást kötött peren kívül. A Magyar Narancs szerint a múlt héten kelt megállapodás tartalma titkos, de az kiderült, hogy a bíróság annak nyomán megszüntette az eljárást, mely jogerőre is emelkedett.

A kifizetett összeg pontos értéke nem ismert. Annyit lehet tudni a lap szerint, hogy az eredeti követelés szerint

az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki Werbernek, amire rájött még – szintén a szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés.

Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet – írja a Magyar Narancs, amely szerint a peren kívüli megállapodás arra utal, hogy „az LMP-ben elszámíthatták magukat, hiszen vállalva az egyezséget nem várták meg a per végét, azt, hogy kiderüljön, a bíróság kinek ad igazat”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre