Ungár Péter: Vannak az ellenzék szempontjából hasznos és ártalmas politikusok

Az utóbbi idők nyilatkozatai alapján Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője több Facebook-posztjában is kritikával illette a magyar baloldalt, de korábban a 48 perc vendégeként sem rejtette véka alá véleményét a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki összeborulással kapcsolatban.

„Mi az LMP-ben abban hiszünk, hogy a legnagyobb őrültség az a politikában, ha a bukás után újra ugyanazzal próbálkozunk, és csodálkozunk, ha ugyanarra az eredményre vezet” — írta a politikus néhány napja bejegyzésben arra célozva, hogy ahol korábban sokszor bukott az ellenzéki jelölt, ott inkább önállóan, új jelöltet állítanak az önkormányzati választásokra.

Ungár Péter továbbá azt is szóvá tette, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője „hisztérikus stílusban támadta meg” a pártot, amiért nem  egyértelmű, hogy ellenzékiként Karácsony Gergelyt támogatnák.

A főpolgármester Márki-Zay Péter javára történő visszalépésével kapcsolatban is megfogalmazta véleményét: „Márki-Zay Péter minden mondata mögött ott rejlik Karácsony Gergely visszalépése: minden tunéziai zöldségesezés, minden fasiszták és kommunisták képviseletéről szóló félmondat, minden elrekvirált lóról szóló értelmetlen adoma, minden monomániásan ismételt mellérendelt szerkezetekkel tarkított együgyűség, amit Márki-Zay Péter mondott Karácsony Gergely visszalépésének köszönhető.”

„Márki-Zay Péter sem a Fidesz beépített ügynöke, de politikusi tevékenysége rendkívül ártalmas az ellenzéknek, Magyarországnak és az állampolgárok mentálhigéniás állapotának“ – folytatta posztját Ungár Péter.

A politikus minap a Momentummal szemben sem szégyellősködött, például Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő — aki egyébként egyértelművé tette Karácsony Gergely támogatását — uniós pénzekhez való viszonyáról is ír:

„…nem helyes egyetlen ellenzéki képviselőtől, így Cseh Katalintól sem, ha azt állítja, hogy hiba volt, hogy ezeknek a pénzeknek egy része megérkezett és, hogyha azért kampányol, hogy ez a pénz ne érkezzen meg Magyarországra.”

Ugyanebben a posztban Ungár Péter Dontáh Annát a Momentum „önfelkent elnökének” nevezi és nem helyesli, hogy a politikusnő Robert Ficót egy „véreskezű diktátorhoz”, Ceaușescuhoz hasonlította.

A címlapképen Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre