Leváltani Orbán Viktort

Márki-Zay

Csodálatos látni, ahogyan az ellenzéki politikusok szépen lassan ráébrednek arra, hogy áldozták fel minden céljukat egy érdekében, hogy legyőzzék Orbán Viktort. Erről egyébként Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője is őszintén beszélt a 48 percben. 

Gyurcsány Ferenc az elmúlt tíz évben szépen lassan felemésztette az összes ellenzéki pártot, még a radikális jobboldalnak indult Jobbikot is, így ma már az ellenzék gyakorlatilag egy néven említhető a baloldallal. Ám közel sem olyan könnyed ez a románc, amely az ellenzéki összeborulás inkább szappanoperába illő fordulatait jellemzi.

Az önkormányzati választások közeledtével ismét izzik a levegő a pártok vezetői között, úgy tűnik ezúttal Ungár Péter sem biztos abban, hogy jövőre pártjával támogatni fogja Karácsony Gergely főpolgármestert, és azt sem bánná, ha a politikus végre tiszta vizet öntene a pohárba a mikroadomány-botránnyal kapcsolatban.

A műsorban az LMP politikusa továbbá azt is hangsúlyozta, hogy a szivárványnak itthon nincs történelmi múltja és a magyar homoszexuálisokon sem segít, ha kihasználják őket azok, akik a diverzitásipari komplexumból élnek annak érdekében, hogy jóemberkedjenek.

Azt is bevallotta, hogy Gyurcsány Ferenc rögeszméje lett, hogy „nincsenek ügyek, csak Orbán Viktor” és valószínűleg sok kritikát és ejnye-bejnyét fog kapni házon belül az elhangzott álláspontjával kapcsolatban, ami nem csoda, hiszen ezzel gyakorlatilag szembe ment a Gyurcsány-féle ellenzéki frakciófegyelemnek.

Úgy látom egyesek kezdik belátni, hogy nem volt jó ötlet az ex-miniszterelnök alá igába hajtani a fejüket, sutba vágva a pártjuk eredetei céljait és értékeit — feltéve, ha van/volt ilyen — és nem lehet alternatívát adni a választóknak csupán azzal az üzenettel, hogy minden mindegy, csak váltsuk le Orbán Viktort.

A címlapképen az ellenzéki összefogás jelöltjei az október 23-i megemlékezésen. Balról jobbra: Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András. Forrás: Facebook/Dobrev Klára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre