Ellehetetlenítenék Bidenék a katolikusok örökbefogadását?

Vajon Joe Biden azt akarja elérni, hogy az amerikai keresztény házaspárok ne fogadhassanak örökbe? Ha sikerül keresztülvinnie azt a tervezetet, amely a potenciális nevelőszülőket az LMBTQ mozgalom által diktált szabályok betartására kényszeríti, keresztény házaspárok kerülnének ki az örökbefogadási rendszerből, és érzékeny életállapotban lévő gyerekek kerülhetnének a genderlobbi markába. A javaslat miatt most hat republikánus szenátor írt tiltakozó levelet Biden Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumának. 

Bidenék javaslata szerint az a nevelőszülő, aki nem „erősíti meg” a gyermek biológiai nemétől eltérő szexuális irányultságát vagy nemét, gyermekbántalmazást követ el, ezért mivel nem támogatja a nevelt gyermek „egészségét” és jólétét, kizárható a rendszerből.

„Ha elfogadják ezt a javaslatot, az további terhelést róna a gyermekjóléti rendszerre, és aláásná az államok azon képességét, hogy biztonságos, stabil és szeretetteljes otthont biztosítsanak legkiszolgáltatottabb gyermekeknek” – hangsúlyozták a tiltakozó levélben a republikánus képviselők. Azt is kiemelték, hogy a szabály

„az államokat arra kényszeríti, hogy az elhelyezési döntéseikben szélsőséges gender-ideológiát alkalmazzanak”.

A szenátorok arra is felhívták a figyelmet, hogy a javasolt szabály sok potenciális nevelőszülő vallásszabadságát sértené, akik hitbeli okokból nem fogadják el az LMBTQ ideológia szempontjait. A minisztérium javaslata faramuci helyzetbe hozná a vallásos családokat és a vallásos gondozókat is, hiszen alkalmatlannak kellene, hogy nyilvánítsák magukat a nevelőszülői rendszer számára, annak ellenére, hogy hosszú évek óta kiválóan szolgálják és szeretik az általuk gondozott, segítségre szoruló gyermekeket.

Az aggodalom a tervezett javaslattal szemben teljesen jogos, hiszen az elmúlt években számos példa mutatta, hogy „ha kizárják a hívő embereket a rendszerből, kevesebb szerető otthon várja a legkiszolgáltatottabbakat”.

„Bostonban például 2006-ban leállították az egyházi intézményekkel való együttműködést” – hívták fel rá a figyelmet tiltakozó levelükben a szenátorok. „Egy évvel később a massachusettsi nevelőszülői rendszerből kikerülő gyermekek aránya több mint 50 százalékkal nőtt, és azóta sem tért vissza a 2006 előtti szintre.”

A tervezet okozta helyzet néhány államban már kézzel fogható valóság: Például az öt gyermekes édesanya, Jessica Bates számára, aki hat éve autóbalesetben veszítette el férjét.

Az asszony 2022-ben próbált meg örökbe fogadni, de elutasították a jelentkezési kérelmét, mert keresztény hite nem engedte meg, hogy „tisztelje, elfogadja és támogassa … a gondjaira bízott gyermekek szexuális irányultságát, nemi identitását [és] nemi kifejezését” úgy, ahogyan azt a minisztérium örökbefogadási szabályzata előírja.

Bates férje halála után elhívást érzett, és abban reménykedett, hogy örökbe fogadhat egy 10 év alatti „testvérpárt”. 2022 márciusában el is indította a folyamatot, jelentkezett nevelőszülőnek. Ám a tréningek során „rájött, hogy hite összeütközésbe kerülhet a minisztérium örökbefogadó szülőkkel szembeni elvárásaival.

 Az oregoni törvények ugyanis előírják, hogy az örökbefogadó szülők „megerősítsék” a gyermek nemi identitását, szexuális irányultságát és előnyben részesített névmását, s a leendő szülőknek megtiltják, hogy olyan hiedelmeket osszanak meg, amelyek nem hirdetik ezeket az értékeket.

Bates most fellebbezett a döntés ellen, és abban reménykedik, hogy javára dönt a bíróság az őt ért diszkrimináció miatt. Amíg a per folytatódik, eggyel kevesebb szerető otthon állhat nyitva a rászoruló gyerekek számára…

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre