Álljunk ki az igazságért! – Földi-Kovács Andrea a Vasárnapnak

Meleglobbi és zöldpropaganda. Politikai üzenetekkel házaló multik és ideológiai agymosás. Eutanázia, abortusz, meggyilkolt keresztények és európai muzulmán térhódítás. Témák, amelyek tabunak számítanak a mai fősodratú médiában. De nem a Credoban! A Hír TV szerda este startoló új műsoráról kérdeztük Földi-Kovács Andreát.

– Tercből Credo, első ránézésre hasonló érték- és gondolatvilággal. Mitől lesz más az új műsor?

– Minden műsornak van egy természetes fejlődési folyamata, ennek részeként tekintek az átalakulásra. Most értünk el arra a pontra, ahol a produkció minden eleme szépen összecsiszolódott, képi formában is megjelenítjük azokat az üzeneteket, amik jellemzik a tartalmat. Külcsín és belbecs mostantól mindenben megegyezik, aminek hatására a nézők jobban érthetik, mi a fő üzenetünk.

Ezzel párhuzamosan jobban felvállaljuk, amit csinálunk. Ezt a műsort hitvallásnak szánjuk, mind szakmai, mind személyes szempontból. A közéleti tartalmakat átvisszük egy kétezer éves szűrőn, aminek rendjében mélyen hiszünk, ugyanis

itt van az ideje az igazság melletti kiállásnak!

Nagyon sok téves ideológia és eszme terjed, sokakat megtámadva és károsítva. Nekünk az igazságot kell felmutatni, ezért minden egyes adás egy határozott állásfoglalás a részünkről.

– Milyen szempontok alapján hívják meg a vendégeket?

– Általában megtalálnak minket. Amikor feldolgozunk egy témát, máris ajánlanak nekünk új, remek embereket, akik elkötelezettek, lelkesek, hitelesek és örülnek, hogy végre van olyan fórum, ahol nyíltan beszélhetnek. Természetesen az olvasmányaimra is támaszkodok, figyelem a friss publikációkat, megnézem, ki és mit ír a fontos kérdésekről, a kiváló szerzőket pedig meginvitáljuk a műsorba. Keresztény értelmiségieket, konzervatív újságírókat, papokat, szerzeteseket, orvosokat, aktivistákat egyaránt megszólaltatunk.

– Csupa olyan témával foglalkoznak, amelyekben az elmúlt időszakban fokozódott a liberális kampány ereje. Ez jelenti a kiindulópontot?

– Értékvédő és életvédő műsort készítünk, mert a hétköznapjainkban azt tapasztaljuk, hogy megtámadtak minket. Érezhető, hogy a színházakban, az irodalomban, közéletben, a fősodratú médiában egyre erősebben nyomul a liberális lobbi.

Mi olyan társadalmi rétegeknek vagyunk szószólói, akik védtelenek: üldözött keresztény közösségeknek, gyermekeknek, akik ideológiai támadások áldozatai, édesanyáknak, akiknek egyetlen megoldásként hazug módon az abortuszt kínálják.

Felemeljük értük a szavunkat, és valódi értékeket ajánlunk nekik.

Döbbenetes például, hogy azok a statisztikák, amik lmbtq-közösséggel foglalkoznak, rendre elhallgatják azokat a tényeket, amelyek rámutatnak, hogy milyen védtelenek a közösség tagjai a droghasználat terén. Miért nem kínálnak nekik valós alternatívát?

– Meg is kapják a magukét mindezért…

– Sokszor vádolnak minket homofóbiával, bigottsággal, vaskalapossággal. Ez lepereg rólunk, mert az igazságot szolgáljuk, és erős a hitünk. Máshogy nem is érdemes ebbe belevágni.

– A hazai vitáinkat természetesen itthon kell megvívnunk, de mit tehet egy magyar műsor az összetett geopolitikai helyzet áldozataiként is egyre nehezebb helyzetbe kerülő, tőlünk több ezer kilométerre élő üldözött keresztényekért?

– Megsokszorozzuk a segélykiáltásukat, felerősítjük a hangjukat. A nyugati média – de sok esetben a hazai is – elbagatellizálja, elhazudja a keresztényüldözés tényét. Uniós fórumokon a témát napirendre sem veszik. Szólnunk és imádkoznunk kell értük, ahogy ők is imádkoznak értünk. Az első adás egyik legmegrázóbb pillanata, amikor az antióchiai szír pátriárka megfogalmazza Magyarországnak szánt üzenetét. Nagyon tanulságos… 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre