Hangfelvétel bizonyítja, hogy politikai szervezetek irányíthatják a Tanítanék Mozgalmat

Hangfelvétel bizonyítja, hogy a baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött – közölte a HírTV. A csatorna csütörtök este ismertette, egy, a birtokába jutott felvételen az hallható, amint Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője telefonon egyeztet egy ismeretlen személlyel, akit ő maga a Tanítanék aktivistájának hisz.

A beszélgetés során az országgyűlési képviselő konkrét tanácsokkal látja el az illetőt arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a sajtót a parlamenti karzaton történt akciót követő megnövekedett érdeklődés közepette. A baloldali politikus a beszélgetés során külön kitért arra, hogy a mozgalom „ne pártozza össze magát”, hanem tartsa fenn a függetlenség látszatát, ezt követően látta el tanácsokkal a vélt aktivistát.

A beszélgetés így hangzik:

Tordai: Attól még hogy kérdéseket tesznek fel nem muszáj válaszolni, én ezt tanultam meg az elmúlt években.

Kérdező: Csak annyian hívogatnak minket a hétfői akcióval kapcsolatban, és azt mondták, hogy kezeljük de tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan.

Tordai: Szerintem nem kell, merthogy ti nem akarjátok összekötni magatokat egyik párttal sem, ez egy technikai megoldás volt, úgyhogy nem érdemes reagálni rá. Én egy nagyon szűkszavú és lerázó nyilatkozatot tennék rá. Ha bárki kérdezi, ez nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni, tök jófejség volt, hogy nem akartatok semmit mondani…

Kérdező: De akkor pontosan mit mondjunk?

Tordai: Azt hogy a Tanítanék mozgalom egy pártoktól független szakmai kezdeményezés és egy teljesen lényegtelen technikai kérdés, hogy kiadta le a karzat-belépőt.

A HírTV emlékeztetett, a pártkapcsolatokat az is bizonyítja, hogy Csárdi Antal LMP-s képviselő Facebook-oldalán ismerte el, hogy köze volt ahhoz, hogy az aktivisták bejutottak az Országgyűlés ülésére. A televízió megvizsgálta a mozgalom honlapját is, amit a Humán Platform üzemeltet, amely szervezet ötletgazdája Gulyás Márton baloldali politikai aktivista. A Humán Platform által gyűjtött adatokat pedig adatkezelési tájékoztatójuk szerint több másik amerikai szervezet mellett a DatAdat kezeli: az a Bajnai Gordon nevéhez fűződő cégcsoport, amely Márki Zay Péter kampányát is segítette.

 

Forrás: HírTV

A címlapképen egy tüntető látható az október 23-i pedagógussztrájkon. Forrás: Szennyes Krisztián/Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre