Mennyit fizet Soros György a CEU bécsi intézményeiért?

Mi lesz a CEU bécsi épületének későbbi sorsa? Mennyibe kerül ez az egyetemnek (azaz Soros Györgynek) a később otthont adó, Otto Wagner Spital bérlése? Újra kérdéseket tettünk fel a témában, ezúttal a bécsi önkormányzatnak.

Korábban próbáltunk utánajárni, vajon mennyibe kerülhet az egyetem számára a CEU-nak szánt épület, a jelenleg kórházként működő Otto Wagner Spital bérlése. Erre azonban nem kaptunk választ az intézménytől az akkori, még folyamatban lévő egyeztetésekre hivatkozva.

Lapunk nemrég látogatást tett az a CEU bécsi campusán, ahol megtudtuk, hogy jelenleg egy multikulti külkerületben, átmeneti épületben kapott otthont az egyetem, a korábban ígért Otto Wagner Spitalba a mostani ígéretek szerint majd csak évek múlva költözhetnek be a tanárok és a hallgatók.

Szerettük volna megtudni, hogy mi lesz a folyamatos felújítás alatt álló ideiglenes épület későbbi sorsa, illetve mennyibe kerül majd az egyetemnek az Otto Wagner Spital bérlése. Lapunk felkereste a bécsi önkormányzatot, de tájékoztatásuk szerint ezekről nem áll módjukban információt kiadni.

Még mindig nagy titok övezi, mennyit fizethet Soros György egy vadi új ideiglenes épületért, illetve közben egy kórház teljes felújításáért, egyetemmé alakításáért és bérléséért…

 

Fotó: MTI/AP/Ferdinand Ostrop

Iratkozzon fel hírlevelünkre