A CEU titkai

Elkezdődött a tanév úgy, ahogyan az összes egyetemen, a CEU-n (Central European University) is becsengettek a diákoknak.

A korábbi ígéreteknek megfelelően a CEU Bécsben is megkezdte a tanévet, emellett azonban párhuzamosan még Budapesten is zajlik az oktatás.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, tavaly decemberben lapunk felkereste a CEU-nak Bécsben új otthont adó Otto-Wagner-Spitalt. Akkor azonban csak annyit válaszoltak, hogy a bérleti díj pontos összegéről, illetve a szerződés részleteiről még tárgyal a bécsi önkormányzat és a CEU, ennek alapja pedig az a tavaly tavasszal aláírt szándéknyilatkozat, amelynek memorandumában a város üdvözli az intézmény áttelepülésre való igényét.

Minket továbbra is érdekelt, hogy a CEU vajon mennyiért bérli új campusát, a hivatalos kommunikációval ellentétben ugyanis talán anyagi okokkal magyarázható a költözésük. Kérdéseinkkel ezért újra megkerestük az intézményt, azonban választ azóta nem kaptunk. Szerettük volna megtudni, milyen konstrukcióban és mennyiért bérel épületet az egyetem, ám a konzervatív magyar olvasókat nem méltatták válaszra.

A teljes körű tájékoztatás hiánya (vagy éppen a sajtószabadság rendhagyó értelmezése) azonban, úgy tűnik, csak nekünk nem járt, velünk ellentétben az Index ugyanis még a campus teljes bejárására is lehetőséget kapott. Persze az is lehet, hogy ők kevésbé tettek fel kényelmetlen kérdéseket…

Iratkozzon fel hírlevelünkre