Michl József: „Tatán jó irányba mennek a dolgok”

Michl József, Tata polgármestere 2006 óta vezeti a várost, még ugyan nem teljes a 2019-es önkormányzati választások feldolgozottsága, de így is erősen vezet a Fidesz-KDNP színeiben az ellenzékkel szemben.

Lapunk megkeresésére Tata polgármestere beszámolt az eredményváró izgalmairól, a választás várható eredményeiről és a városvezetésről.

– Már 2006 óta polgármester, nagyon úgy tűnik, hogy újabb ciklusba kezdhet. Mit érez most?

– Tata egy polgári-konzervatív város, 2006 ősze óta tizedszer nyer a Fidesz-KDNP a választásokon – plusz a két népszavazás. Ennek az az oka, hogy az a polgári közösség, amely a város javát alkotja, elkötelezett ezen szellemiség mellett.

Régóta egy nagyszerű csapattal dolgozhatok, óriási közösség segíti a munkát, ebben a kampányban is 150 ember dolgozott nagyon jó képviselőtársakkal és sok-sok segítővel. Nagyon jó a kapcsolatunk a civilekkel, egyházakkal, egyházközségekkel. Jó a városban az intézményi háttér is, amelyet nagyon jól tudtunk fejleszteni. A családok érzik, hogy értük nagyon sok minden történik a városban.

Magyary Zoltán szellemiségét igyekszünk folyamatosan fenntartani és aszerint gondolkodni, valamint építeni a várost. 2006-ban, amikor elkezdtük a munkát, akkor írtunk egy Magyary-tervet, amelyet 2013-ban megújítottuk, és ennek a tervnek a mentén haladunk előre. Azt a szlogent tűztük most a zászlónkra, hogy „Tatán jó irányba mennek a dolgok”, örülök, hogy a többség is így látja most is, és nagyon örülök, hogy ilyen magas részvétel mellett tudunk majd ilyen arányban győzelmet aratni.

Azt kell mondanom, hogy az ellenzék sikeres, leváltotta saját magát. A testületben, a momentumos képviselő lesz egyben a jobbikos, a DK-s meg az MSZP-s; úgy lesz jobbikos jelölt, hogy egyben ő az MSZP-s, DK-s és momentumos, és úgy lesz DK-s képviselő, hogy egyben ő lesz a szocialista, a momentusom és a jobbikos is. Ilyen még a tatai testületben nem volt. Jó eséllyel ők hármam lesznek a listáról bejutó ellenzéki képviselők az elkövetkező időszakban, és előre láthatóan mind a nyolc körzetet a Fidesz-KDNP nyeri meg – reméljük.

– Érezni a városvezetésen a KDNP szellemiségét?

– Úgy gondolom, hogy igen. A legtöbb képviselőtársam nagycsaládos, hívő emberek, akik komolyan veszik a hivatásukat és saját életük hivatását is. A városi munkájukban is az a hit ad erőt, amellyel az Isten országát és Tata városát is közösen építjük.

– Milyen a hangulat a tatai eredményvárón?

– Tatán a Fidesz-KDNP irodában várjuk a folyamatosan érkező eredményeket, nagyon jó a hangulat. Természetesen kellő visszafogottsággal. Elgondolkodtató, hogy vajon miért ilyen magas az ellenzékre leadott szavazatok száma. Ezt majd utólag ki kell elemeznünk.