Orbán Viktor: A legerősebb pártszövetség továbbra is a Fidesz-KDNP

Budapest vesztett egy polgármestert, én azonban nyertem egy kiváló tanácsadót – mondta vasárnap este a Bálnában Orbán Viktor. Mint fogalmazott, a választás nem csak Budapestről szólt. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szavaztak. Gratulált minden megválasztott polgármesternek és képviselőtestületi tagnak. Külön azoknak, akik a Fidesz és a KDNP színeiben nyertek mandátumot, hosszú évek kemény munkájával érdemelve ki a választók bizalmát.

Nagy és nyílt politikai csata volt

– jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: olyan, amilyennek egy demokráciában lennie kell.

Hangsúlyozta: ha országos összesítést vizsgálunk, a „lassan már szokásossá váló” 50% fölötti eredményt ezúttal is hozta a Fidesz és a KDNP szövetsége.

Köszönetet mondott Tarlós Istvánnak az elmúlt 9 évben végzett főpolgármesteri munkájáért. – Ő volt az, aki kirángatta a várost a csődhelyzetből – fogalmazott.

Mint mondta, Tarlósnak köszönhető, hogy mindannyian büszkék lehetünk a nemzet fővárosára.

– A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy valami más következik. Ezt tudomásul veszik és a kormány készen áll az együttműködésre – jelentette ki. 

A Budapesten kívüli helyzetet elemezve hangsúlyozta: a megyei jogú városok többségében a Fidesz-KDNP adja majd a polgármestert, a megyei közgyűlésekben azonban kivétel nélkül a Fidesz-KDNP tudott győzni.

– Nem egyszerűen csak köszönöm, hanem meghatódottan köszönöm a vidék Magyarországának a kormány felé kifejezett bizalmát, számíthatnak ránk – mondta a kormányfő.

Rámutatott, az 5000 fő fölötti települések több mint felében kormánypárti polgármester lesz a következő öt esztendőben.

– Magyarország legerősebb pártszövetsége továbbra is a Fidesz-KDNP – ennek tudatában és ezzel a felelősséggel fogunk dolgozni. Nekünk továbbra is Magyarország lesz az első – szögezte le.

Gratulált „lengyel barátainknak”, miután Lengyelországban a PiS elnyerte a parlamenti mandátumok többségét.

Kijelentette, a Fidesz-KDNP politikáját a következő időszakban a most kialakult helyzetnek megfelelően fogják alakítani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre