Elő a szolgálati bringákkal!

Reggeltől estig hallhattuk az önkormányzati választási kampányban, hogy amennyiben a szivárványkoalíció jelöltjei nyernek majd egy-egy településen, úgy attól kezdve mindent a klímavédelem fog áthatni, és minden intézkedésnek szinte kizárólagosan ez lesz a mozgatórugója.

Ehhez képest most azt láthatjuk, hogy a korábban ábrándosnak tűnő győzelmi remények valósággá váltak, és el kéne kezdeni dolgozniuk. Ám megrökönyödve tapasztalhatta mindenki, hogy ugrásszerűen emelkedett az új önkormányzati vezetők ökológiai lábnyoma, vagyis sokkal többen lettek, mindegyikük fizetését jól megemelték, és még szolgálati autót is kaptak. Nem gondolom, hogy ez indokolttá tenné a főpolgármester által eszközölt klímavészhelyzet kihirdetését, csupán egyszerű átvágásnak, hazug kampányígéretnek tartom. És mivel látjuk, hogy a szivárványkoalíció által vezetett településeknek nehezen megy a mindennapi munka, ami döntésekkel és ehhez kapcsolódó végrehajtással jár, ezért konkrét javaslattal állok elő.

Szolgálati kerékpárt a Nagy Összeborulás színeiben megválasztott polgármestereknek, alpolgármestereknek, főpolgármester-helyetteseknek és a főpolgármesternek! Így megvalósíthatják kampányígéretüket, és egyúttal megóvjuk tőlük a környezetet.

Úgyhogy kedves érintettek, kérjük a szolgálati gépkocsik kulcsával fáradjanak a portához, és azokat végleg adják le! Holnaptól pedig kezdődik a klímabarát életmód!

Jó egészséget!

Tarnai Richárd

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre