Felülvizsgálja a brit belügy a botrányos ítéletét

Egy iráni menekült nyújtott be kérelmet a brit belügyminisztériumhoz, amit a Bibliából kiragadott idézetekre hivatkozva utasítottak el. Az abszurd ítélet negatív visszhangját követően a hatóságok úgy döntöttek, felülvizsgálják a nem egyedülálló esetet.

Az Egyesült Királyság belügyminisztériuma úgy döntött, hogy felülvizsgálja botrányos ítéletét, amelyet egy iráni menekültügyi kérelmének ügyében hozott.

Az ítéletet korábban arra alapozták, hogy „a kereszténység nem tekinthető békés vallásnak”, ezért az áttért iráni menekült kérelme megkérdőjelezhető.

https://s4c.news/2019/03/22/a-keresztenyseg-nem-bekes-vallas-egy-brit-belugyminiszteriumi-hivatalnok-szerint/

Az illető ügyvédje azonban nemrég elmondta, hogy a brit belügyi hatóságok felül kívánják vizsgálni a döntést, miután az széles körben botrányt váltott ki a világsajtóban. Az ügyvéd a Twitteren írt arról is, hogy ez mindenképpen jó jel lehet az ügy végkimenetelét illetően, azonban magával a problémával is foglalkozni kell.

Miután a hír napvilágot látott, az angol egyház (Church of England) is elítélte a brit belügy érvelését,  Paul Butler püspök pedig aggodalmát fejezte ki az ítélet kapcsán.

 

Forrás: Christianpost

Kép: Mark Kerrison/Alamy

Iratkozzon fel hírlevelünkre