Hét gyermekük közül kettő Down-szindrómás

Március 21-e a Down-szindróma világnapja. Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre. Egy különleges család történetét ismerhetjük meg, ahol a hét gyermek közül a két legkisebb Down-szindrómás.

Ma átlagban minden 600. megszületett baba Down-szindrómás, a szülők életkorával nő ennek a valószínűsége. Ez nem egy betegség, hanem egy állapot.

Kelsi Romeronak és férjének, Jimnek hét gyermeke van, a legidősebb tizenhárom éves, míg a legfiatalabb két éves. A két legfiatalabb fiúk Down-szindrómás, de Nicket, a legfiatalabb gyermeküket örökbe fogadták.

Coltról születése után kiderült, hogy Down-szindrómás, és a család ezt egy olyan csodálatos meglepetésnek élte meg, amely a hetedik gyermekük örökbefogadásához vezetett, megváltoztatva egész életüket.

A Reece’s Rainbow alapítvány azoknak az árváknak segít családot találni, akik Down-szindrómával születtek. Amikor Kelsi és férje olvastak azokról a gyermekekről, akik emiatt kirekesztettek és rossz körülmények közé kényszerülnek, úgy érezték, segíteniük kell. Amint meglátták az alig pár hónapos Nick fényképét, aki arra volt ítélve, hogy árvaházban nevelkedjen, tudták, haza kell hozniuk. Imádkoztak, hogy ez a tervük valóra válhasson. Bíztak az Úrban, hogy az ő ereje majd átsegíti őket a nehézségeken.

Nem volt egyszerű menet Kelet-Európából adoptálniuk, hetekre kellett elutazniuk a hat gyermekük mellől, hogy végre hazahozhassák Nicket. De mindvégig bíztak a Jóisten útjában, amit nekik szánt, és egy hosszú folyamat után  végre elhozhatták Ukrajnából a legkisebb fiukat.

Az Instagram-oldalukon, a downrightwonderful-on minden napját lehet követni ennek a hihetetlen családnak. Nick és Colt egymást segítik a fejlődésben, és mindenben támaszt nyújtanak a másiknak. A zene egész nap betölti a házukat, gyakran mind a hét gyermek együtt énekel és táncol, és szeretet sugárzik mindegyik arcáról.

Kelsi mindvégig Istenbe vetette a hitét, és a mai napig benne találja meg a vigaszt, az erőt, hogy megtalálja a boldogságot még a legnehezebb pillanatokban is. A hétgyermekes édesanya minden nap hálát ad a két fiáért, akik egészen különleges módon adnak szeretet és örömöt mindannyiuknak. Kelsiben él a remény, hogy segíthet másoknak is meglátni a szépséget a Down-szindrómában, és minél több emberhez el szeretné juttatni az üzenetet, hogy mind Isten képére lettünk teremtve, az ő gondviselésének és szeretetének jegyében kaptunk életet.

A család történetét ezen a honlapon találják.

Iratkozzon fel hírlevelünkre