Rekordot döntött 2022-ben Skóciában az abortuszok száma 

A új skóciai közegészségügyi adatok szerint a Skóciában végrehajtott abortuszok száma tavaly rekordot döntött: minden idők legmagasabb adatait érte el – írja a Christian Today.

A statisztika szerint 2022-ben 16 584 abortusz történt, ami 19%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A terhességmegszakítások aránya 16,1 volt 1000 nőre vetítve, de ez a 20-24 éves korosztályban 27,4/1000-re emelkedett. Hozzáteszik, hogy a legszegényebb területeken élő nők kétszer akkora eséllyel vetettek el terhességet (4744), mint a tehetősebb területeken élők (2219). 

A Down-szindrómás gyermekek elvetetésének száma is emelkedett, a 2021-es évi 32-ről 59-re. Lynn Murray, egy Down-szindrómás gyermek édesanyja szerint ez a növekedés „mélyen felzaklató”.   

„Már most is nagyon sok Down-szindrómás csecsemőt vetetnek el évente Skóciában, és most úgy tűnik, hogy a helyzet egyre rosszabb lesz” – mondta. 

„Felszólítjuk a skót kormányt, hogy sürgősen aktualizálja a skót abortuszra vonatkozó jogszabályokat, hogy a Down-szindrómás csecsemőket ne lehessen egészen a születésig abortálni, ahogy azt a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik”

– tette hozzá.

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre