Novák Katalin: Liberális ferdítések Magyarországról

Érzékletes példákkal mutatja be Novák Katalin államtitkár, miként torzít a nyugati média a magyar családpolitika kapcsán.

Mostanában egyre gyakrabban érkeznek hozzánk külföldi újságírók, hogy Magyarországról „tudósítsanak”, érdeklődnek a magyar családpolitika iránt is. Az azonban, amit bemutatnak nézőiknek, hallgatóiknak, olvasóiknak sokszor messze esik a valóságtól – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzetben Novák Katalin.

A család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár az HBO Vice News és a France 3 csatorna eseteit kiemelve, két konkrét példán keresztül mutatja be a liberális nyugati sajtó módszerét.

A stábok forgattak a Vas megyei Sitkén és a nemzet fővárosában is. Bemutattak egy háromgyermekes vidéki családot, amely vasárnap reggel szentmisén vesz részt, majd otthon együtt ebédel, beszélget, még a nemzeti konzultációt is kitölti. A riporter kérdésére őszintén felelve elmondják, kormánypárti szavazók. Budapesten egy fiatal házaspárral ismerkedhetünk meg, ők az első gyermeküket nevelik, CSOK-kal tudtak nagyobb lakásba költözni, tervezik a kicsi testvéreit. A kormányzó pártok támogatói. 

A filmek alatti narráció azonban teljesen más, mint amit a képi világ és a megszólaló polgárok mondanivalója sugall. 

Ezen a ponton érdemes átadni a szót Novák Katalinnak, aki pontosan mutatja be a problémát:

„Első esetben a riporterhölgy még a stúdióban elmondja, mit is kell látni. Hogy ez Orbán Viktor elnyomó rezsimje, ahol nem tisztelik a jogállamot és a demokráciát, és ahol – horribile dictu – a gyermekvállalás támogatását helyezi előtérbe a kormány. És ennek megfelelően halljuk a kommentárokat. A templomban megbotránkozva közlik, hogy fehér (!) emberekkel van tele. A pap azt is elmondja, hogy nagyon örülnek neki, hogy az utóbbi években egyre fiatalabb lett a közösség, egyre több a gyermek.”

Szóval Sitke szégyellje magát, amiért ott egész történelme során fehér emberek éltek és ez így van még 2019-ben. A kormány meg pláne, mi az, hogy gyerekvállalást támogat a posztmodern Európában?!

A hasonló szerkesztői eljárások bemutatása végén Novák hozzáfűzi: „a depresszív zenének, a vágásoknak, az elítélő, megbélyegző kommentároknak köszönhetően erre a pontra érve már illene mindenkinek megértenie, milyen elnyomó is az a rezsim, amely így jár el.”

Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon bárki szabadon megvallhatja és gyakorolhatja a hitét. Büszke vagyok a csodálatos fővárosunkra és az egyre erősödő vidéki Magyarországra. Büszke vagyok rá, hogy nincs utcai erőszak, hogy rend és biztonság van. Büszke vagyok arra, hogy egyre többen járnak emelt fővel, hogy merjük a saját utunkat járni, és a magyar emberek kiállnak nemzeti érdekeinkért – fogalmaz az államtitkár.

Bizony, ezek mind függetlenek a liberális nyugati sajtó torzításaitól…

Novák Katalin írása – további példákkal fűszerezve – ide kattintva olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre