Szász Attila új történelmi thrillere márciustól a mozikban

A berni követ (2014), a Félvilág (2014), és az Örök tél (2018) alkotói most újabb nagy dobásra készülnek. Az Apró mesék romantikus történelmi thrillere a második világháború utáni Magyarország zűrzavaros éveiben játszódik, az alkotók garantálják, hogy ezúttal sem okoznak majd csalódást.

Főszerepben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente.

A történet szerint, hónapokkal a 2. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a kaotikus időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben a háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

„Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzenek, mint a western vagy a film noir. (…) Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?” Hangsúlyozta  Szász Attila rendező.

A jól bevált csapathoz most (régi)újak is csatlakoztak.

A film forgatókönyvét Köbli Norbert írta, az operatőr Nagy András volt, Lajos Tamás pedig a producer. A korábbi alkotótársak közül visszatért Nagy András operatőr, Hargittai László vágó és Major Csaba hangmérnök is.

Az Apró mesék a Lajos Tamás vezette Film Positive Productions gyártásában készült, Lajos Tamás és Köves Ábel producerek vezetésével, a Magyar Nemzeti Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával. A filmet a Vertigo Média forgalmazza.

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre