Megfenyegette Kiss-Rigó László püspököt a DK

Közleményben fenyegette meg a szeged-csanádi katolikus egyházmegye püspökét a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt szerint Kiss Rigó László a kormányfőhöz imádkozik és “választott istene ül a miniszterelnöki székben”. Soltész Miklós egyházi és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kiállt a püspök mellett.

 

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció (DK), amelyben a szeged-csanádi püspököt „bizniszkereszténynek” nevezte, majd azt is kilátásba helyezte, hogy a Kiss-Rigó László egyházmegyéjében épülő wellnessközpontot csak addig használhatja, ameddig Orbán Viktor lesz a miniszterelnök – írta online kiadásában a Magyar Idők. A DK szerint a kormány régóta tömi közpénzzel, „kiemelt beruházásként a nyíltan orbánista püspököt”, aki véleményük szerint tudja, miként kell Orbánhoz imádkozni. 

A Demokratikus Koalíció azt javasolja Kiss-Rigó Lászlónak, hogy „élvezze ki a wellnessközpontját, mert csak addig a pillanatig lesz az övé, amíg újonnan választott istene ül a miniszterelnöki székben”. 

A Magyar Idők megszólaltatta az ügyben Soltész Miklóst. Az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár úgy fogalmazott; Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt virágoztak a biznisz-egyházak Magyarországon,a jelenség ellen azonban semmit sem tettek. 

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a DK folyamatosan provokálja a magyar társadalmat, amely nem vevő Gyurcsány Ferenc és társai egyházellenes politikájára. Szavai szerint éppen 70 éve annak, hogy a DK szellemi elődei szakmányban gyakorolták az egyházüldözést, az egyházi ingatlanok elvételét, a papok, szerzetesek és hívő emberek meghurcolását – idézte Soltész Miklóst a lap.

Forrás: Magyar Idők

A kép forrása a Délmagyar.

Iratkozzon fel hírlevelünkre