Georg Spöttle: újra támadhat a strasbourgi merénylő

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő kritikusnak nevezte a franciaországi helyzetet, miután a rendőröknek továbbra sem sikerült elkapniuk a kedd esti merénylőt. A szakértő szerint több okból is lecsaphat újra.

Georg Spöttle az M1 hírfolyamában beszélt arról, mennyire kritikusnak tartja a jelenlegi franciaországi helyzetet. Mint korábban a vasarnap.hu is beszámolt róla, egy 29 éves, marokkói származású férfi Strasbourgban, az adventi vásár közelében tüzet nyitott és lövöldözni kezdett. A támadásban hárman életüket vesztették, többen megsérültek. 

Bár meg nem erősített források szerint maga a támadó is megsebesült, mire a terrorelhárítók a helyszínre értek, egy taxival elmenekült. Azóta is hajtóvadászat folyik ellene, több száz rendőr keresi.

Spöttle szerint fennáll annak a veszélye, hogy a férfi újra támadni fog. A biztonságpolitikai szakértő szerint nem lehet tudni, hogy milyen hálózatnak, vagy akár terrorista sejtnek a tagja, akik segítik, vagy bújtatják. Előfordulhat, hogy kevésnek tartja a három emberéletet, és ezért egy helyszínen újra lecsap, de annak a veszélye is fennáll, hogy a rendőrökkel keveredik majd tűzpárbajba.

(M1)

Iratkozzon fel hírlevelünkre