Az egyik liberális EP-képviselő szerint “az ember szinte készül a terrortámadásokra”

A liberális Marco Affronte EP-képviselő maga is az utcán volt Strasbourgban kedd este, amikor a 29 éves Cherif Chekatt lövöldözni kezdett. Szerinte azonban "bizonyos szempontból szinte várjuk ezeket a támadásokat". Mindeközben Olasztországban azonnal őrizetbe veszik azt, aki terroristákat éltet.

Mint már beszámoltunk róla, Strasbourgban kedd este egy 29 éves marokkói származású férfi az adventi vásár közelében lövöldözni kezdett, hárman meghaltak, többen megsérültek a támadásban.

A 888.hu szemlézte az egyik liberális EP-képviselő, Marco Affronte még kedd este tett botrányos nyilatkozatát. A politikus az euronewsnak azt találta mondani, hogy “tudjuk, hogy előfordulhatnak hasonló támadások, azonban folytatnunk kell a munkánkat továbbra is, tekintet nélkül erre. Bizonyos szempontból szinte várjuk ezeket a támadásokat…” Affronte aztán az interjú végén úgy fogalmazott, szinte készül az ember ezekre a támadásokra, neki mégis “furcsa”. A botrányos interjúról készült hangfelvételt ITT meghallgathatja. 

Mindezen nyilatkozatát úgy tette a politikus, hogy maga is az utcán volt a támadás idején, elmondása szerint megijedt, és futni kezdett. 

Mindeközben Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes azt mondta, imádkozik a strasbourgi áldozatokért, de az “imák már nem elegendőek”. Szerinte azoknak kéne most elgondolkodniuk, akik a “nyitott ajtók” politikáját vallják Európában. 

“Az én otthonomban csak az előtt tárjuk ki az ajtót, aki rendes ember. Aki erőszakot és pusztítást hoz magával, az iránt nem létezhet szánalom és könyörület” – jelentette ki. 

Matteo Salvini jelezte, hogy Olaszországban azonnal őrizetbe veszik, aki interneten a strasbourgi lövöldözést vagy ennek elkövetőjét élteti. A rendőrség “a legmodernebb eszközökkel pásztázza az internetet, azokat a hitványokat keresve, akik mások halálát ünneplik” – mondta, és bejelentette, hogy szerdán az olasz nemzetbiztonsági tanács is ülést tart és felülvizsgálja a közeledő karácsonyi ünnepek miatti intézkedéseket. 

(888.hu, MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre