Keresztény papot öltek meg Kenyában

December 10-én reggel a Nairobi közelében fekvő Kikuyu településen egy fegyveres rablás során megölték John Njoroge Muhia kenyai papot. Éppen a bankba tartott, hogy a hívek adományait befizesse a közösség számlájára – közölte a Vaticanews. 

 

 

A kenyai fővárostól 25 km-re a helyi bankba vezető útján négy motoros bűnöző állította meg a pap autóját egy félreeső helyen. Arra kényszerítették, hogy adja át az autóban levő táskáját. A pap habozása láttán az egyik rabló előrántotta pisztolyát, rálőtt a szélvédőre és a golyó eltalálta John atya mellkasát.

A bűnözők megragadták táskáját és mobiltelefonját, majd motorjukon elhajtottak. Egy szemtanú a közeli építkezésről hallotta a pisztolylövéseket és látott két elkövetőt nagy sebességgel menekülni. A papot a kórházba érve halottnak nyilvánították.

„Nagyon elszomorít bennünket John atya meggyilkolása. Az Úr szolgájának megölése elfogadhatatlan” – nyilatkozta Francis Kiarie atya, aki együtt dolgozott a pappal.

John atya 56 éves volt. 1994-ben szentelték pappá és Kinooban folytatta szolgálatát a Szent Péter, a kőszikla elnevezésű plébánián – adja hírül a Fides missziós hírügynökség.

Forrás: Vaticanews, Kép:Lastampa.it

Iratkozzon fel hírlevelünkre