A héten szavaz az Országgyűlés a Hungary Helpsről

Az Országgyűlés hétfőtől csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja aktuális őszi ülésszakát. A képviselők szerdán több mint negyven javaslatról, ezek között pedig a Hungary Helps Program törvényi szabályozásáról is döntenek. 

 

A parlament honlapján elérhető napirendi indítvány alapján az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációk ezúttal is az első ülésnapon hangozhatnak el, ezúttal hatvan percben, hasonlóan az azonnali kérdésekhez, míg a kérdésekre harminc perc áll majd rendelkezésre. 

A Ház kedden reggel ugyancsak napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, majd a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó, a benyújtott indítványok módosításairól szóló vitáit folytatja le. A Hungary Helps Program törvényi szabályozásához kapcsolódó módosító javaslatokat november 29-én délutánig nyújthatták be az országgyűlési képviselők.

Szerdán délelőtt szavazásokkal indul az ülésnap. A parlament ekkor hozhat törvényt a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról. Ekkor kerül sor a zárószavazásra a Hungary Helps Programról is, továbbá a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról. A fentieken kívül számos, már meglévő jogszabályon is módosíthatnak, így például változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve is. 

MTI/S4C

Kíváncsi rá, mi hangzott el a törvényjavaslat általános vitájában? Olvassa el tudósításunkat!

 

https://s4c.news/2018/11/28/igy-vitazik-az-orszaggyules-a-hungary-helpsrol/

Iratkozzon fel hírlevelünkre