Kitálalt a jobbikos: Nejlonzacskóban kapták a pénzt a párt vidéki szervezetei

Gyanús pénzmozgások történhettek a Jobbiknál, egy volt jobbikos alapszervezeti elnök szerint nejlonzacskóban küldték a pénzt vidéki szervezetekhez, amit aztán a tagságnak vissza kellett fizetni a pártkasszába a postán keresztül. A köztévének nyilatkozó alkotmányjogász szerint a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

Gyanús körülmények között érkezett pénz rendszeresen a Jobbik pártigazgatójától a vidéki szervezetekhez a kampányban – tálalt ki a köztévének a napokban megszűnt szekszárdi csoport volt elnöke. Szabó Balázs azt mondta: a nejlonzacskókban szétosztott összegeket a tagságnak kellett befizetni a postán keresztül a pártkasszába, ügyelve arra, hogy ez egyszerre ne haladja meg a 400 ezer forintot.

Szabó azt állítja: ma is megvan az a csekk, amelyen 350 ezer forintot kellett befizetnie. Úgy véli, minimum 8-10 millió forint „fordulhatott meg” ilyen módon. A párt elnöksége nem volt hajlandó elárulni, hogy honnan származik a pénz – mondta.

Szabó Balázs a tisztázatlan pénzmozgások miatt feljelentést tesz a legfőbb ügyésznél.

Az M1 megkeresésére a Jobbik azt közölte: Szabó Balázs „képtelen vádjai miatt” megteszik a jogi lépéseket.

Voltak már gyanús ügyek

Nem először merül fel kétség a Jobbik szabályos gazdálkodásával kapcsolatban. A köztelevízió Híradója felidézte: a Jobbikhoz köthető N1 TV volt főszerkesztője is a párt zavaros pénzügyeiről beszélt távozásakor, szerinte megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján a 2018-as kampányban. 

Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető pedig korábban azt is elismerte, hogy az Állami Számvevőszék által kiszabott több százmilliós bírságra gyűjtött pénzt is kampányra költötték.

Iratkozzon fel hírlevelünkre