Turai János: Grósz Andor személye garancia arra, hogy béke legyen a magyar zsidók közt

Grósz Andort választotta meg új elnökének a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vasárnap. Turai János, a Váci Zsidó Hitközég elnöke a Vasárnap.hu-nak elmondta, az új elnök esélyt ad a béke megteremtésére a magyarországi zsidók között.

Grósz Andor személye garancia arra, hogy kibékítse a MAZSIHISZ-t a másik két testvéri egyházzal – vélekedett Turai János a Kecskeméti Zsidó Hitközség vezetőjéről, akit vasárnap szavaztak meg a MAZSIHISZ elnökének. 

A testvéri egyházakban lévő emberek ugyanúgy zsidók mint mi, olyan problémákkal küzdenek mint mi, ugyanolyan örömökben van részük mint nekünk. A korábbi elnök, Heisler András borzasztó nagy ellentétet generált, aki ráadásul Magyarország kormányával is ellenszegült

– fogalmazott a Váci Zsidó Hitközég elnöke. Szerinte a távozó elnök legutóbbi botránya során, mikor a nyíltan antiszemita Gyöngyösi Mártonnal vacsorázott együtt, arról tanácskozhattak, hogy hogyan lehetne a magyarországi zsidóságot megalázni. 

Grósz Andor egy nyitott könyv. Előttünk szolgálta a zsidóságot, több mint harminc éve. Első számú kötelességének tartja, hogy kibékítse a felekezeteket, és hogy a magyar kormánnyal is rendbe jöjjön a kapcsolat

– fogalmazta meg véleményét az új elnökről Turai János, aki szintén a kibékítésen dolgozik.

A címlapképen Grósz Andor, a MAZSIHISZ új elnöke. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Iratkozzon fel hírlevelünkre