Késsel hadonászó férfira lőttek rá a berlini dómban

Dühöngő férfira hívták ki a rendőrséget Berlinben tegnap délután négy óra körül. A bent lévő turistákat evakuálták az épületből, közülük senki sem sérült meg – írja a Daily Mail.

Az ötvenhárom éves férfinak osztrák papírjai voltak. A dómban, az oltár előtt egy késsel hadonászva akart rátámadni a kiérkező rendőrökre, akik közül egyet megsebesített.

A videón jól látható, ahogy a férfi hirtelen megindul az egyik rendőr felé, majd a földre esik miután a másik rendőr megsebesítette a lábán.

Az egyik rendőr szintén megsebesült, őt kórházba szállították a támadóval együtt. A német rendőrség elmondása szerint nem terrortámadásként kezelik az esetet. “Az alapján, amit eddig tudunk, nincs olyan információnk, ami alátámasztani a terrorista vagy iszlamista indítékot” – tette hozzá a szóvivő. 

Nagyjából százan voltak a dómban mielőtt evakuálták az épületet és a szemtanúk elmondása szerint a férfi “nagyon zavartan viselkedett”. 

A német hatóságok jelenleg is fokozott készenlét mellett dolgoznak annak következtében, hogy az Iszlám Állam már több terrorcselekményt is magára vállalt Németországban.

Daily Mail (kép: Reuters)

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre