Üldözött keresztények ösztöndíjprogramjára gyűjtöttek Kötcsén

A hagyományos konzervatív értelmiségi találkozón idén is gyűjtést rendeztek annak érdekében, hogy üldözött keresztény fiatalok tanulmányainak folytatását támogassák. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által szervezett találkozóra – melyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott – üldözött keresztény közösségekből származó fiatalok is meghívót kaptak. 

Vasárnap tartották a hagyományos Kötcsei Polgári Pikniket, amely rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott a szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által meghívott vendégek előtt. A polgári piknik több ponton is kiemelt figyelmet fordított az üldözött keresztény közösségekre. 

A program szíriai keresztények imádságával vette kezdetét, az eseményre meghívást kaptak üldözött keresztény közösségekből származó fiatalok is. A rendezvény bejáratánál a szervezők urnát helyeztek el, amelybe a résztvevők adományokat dobhattak be. A gyűjtésből összegyűlt pénzt üldözött keresztény fiatalok ösztöndíjprogramjára fordítják:

a perselyben több millió forint adomány gyűlt össze.

A kötcsei esemény főszónoka, Orbán Viktor is személyes adománnyal járult hozzá a gyűjtés sikeréhez.

Az első kötcsei találkozót 2004-ben tartották, azóta évente megrendezik az eseményt a Somogy megyei településen. Az idei évben Orbán Viktor beszédében egyebek mellett arra mutatott rá, hogy a soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, itt nagyon sok mindent lehet veszíteni. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnökének tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat kapott egy nagy lehetőséget a magyar emberektől, akik „erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket”. Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első – hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája. Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek – mondta Orbán Viktor.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre