Böjte Csaba atya: Jézussal való egységünk a legcsodálatosabb módon a szentmisében, a szentáldozásban valósul meg

“Járuljunk rendszeresen szentáldozáshoz, imádjuk az Oltáriszentségben köztünk lakó Jézus Krisztust!” – jelentek meg Böjte Csaba atya szavai csütörtökön a Magnificat.ro – Böjte Csaba OFM – Dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapja nevű közösségi oldalon.

A Böjte Csaba ferences szerzetes által aláírt bejegyzés egy bibliai idézettel kezdődik:

“Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, és mégis meghaltak. Itt a mennyből alászállott kenyér, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért.” Jn 6,44

Majd ekképp folytatódik: “Mi, ha bűnös önző emberek is vagyunk, mégis törődünk az élettel, gondozzuk a virágokat, növényeket, akkor mennyivel inkább törődik velünk a mi Istenünk! Gondja van ránk, törődik velünk, táplálja lelkünket is. Ő a szőlőtőke, mi vagyunk a szőlővesszők, ha benne maradunk, bő termést hozhatunk. Jézussal való egységünk a legcsodálatosabb módon a szentmisében, a szentáldozásban valósul meg. Járuljunk rendszeresen szentáldozáshoz, imádjuk az Oltáriszentségben köztünk lakó Jézus Krisztust!”

Címlapkép: Böjte Csaba a Szent Anna-réten. Forrás: Lengyelországi lovas zarándoklat a békéért

Iratkozzon fel hírlevelünkre