A spanyol VOX is csatlakozik a Patrióták Európáért pártcsaládhoz

A spanyol VOX párt elnöke, Santiago Abascal bejelentette, hogy csatlakoznak az Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Andrej Babis volt cseh kormányfő által létrehozott Patrióták Európáért pártcsaládhoz.

A Mandiner.hu értesülései szerint Santiago Abascal hangsúlyozta: “továbbra is azon dolgozik, hogy egy nagy csoportot hozzon létre, ami szembeszáll Brüsszel és a szocialisták nézeteivel. A Vox szerint történelmi alkalom ez európaiak milliói számára”.

Ismert, korábban a portugál Chega párt is csatlakozott a szövetséghez.

Mint azt Pindroch Tamás, az Alapjogokért Intézet vezető elemzője oldalunknak elmondta, legalább 7 tagállam23 képviselője szükséges ahhoz, hogy létrejöhessen egy új frakció az Európai Parlamentben. Ezzel 5 párt már biztos.

Pindroch Tamás szerint Marine Le Pen pártja is csatlakozhat Orbán Viktor európai szövetségéhez

Orbán Viktor péntek reggeli interjújában, még a moszkvai útja előtt közölte, hogy hétfőn lesz a Patrióták Európáért frakció alakuló ülése, ahol összegyűlnek mindazok a pártok, amelyek a csatlakozásukat már eldöntötték, csak még nem jelentették be.

Orbán Viktor: Hétfőn lesz a Patrióták Európáért frakció alakuló ülése

Címlapkép: Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Santiago Abascalt, a spanyol VOX párt elnökét, a spanyol képviselőház tagját a Karmelita kolostorban 2024. április 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre