Jürgen Klopp: Hiszek Istenben, szeretném, ha az emberek gondolkodnának Jézus Krisztusról

Jürgen Klopp neve a futball világában egyet jelent a sikerrel, a szenvedéllyel és az innovációval. Ami viszont nem biztos, hogy mindenkinek eszébe jut, ha meghallja német edző nevét, hogy Jürgen Klopp mélyen vallásos. Evangélikus hite az élet minden területén meghatározza cselekedeteit. A Klopp-jelenségről és a szakember hitbéli megnyilatkozásairól írt a kotoszo.blog.hu, az evangelikus.hu partneroldala. 

A blogbejegyzésben rámutatta, hogy a 2023-2024-es labdarúgó klubidény végén az angol Liverpool FC edzői posztjáról távozó német szakember, Jürgen Klopp nyíltan és gyakran beszél evangélikus hitéről, ami különleges helyet foglal el életében. Egy interjúban így fogalmazott:

Szeretem, amit csinálok, fantasztikus csapatom van, és ez elég ahhoz, hogy boldog ember legyek. Tisztelem az emberek és a játékosok vágyait, és én is a részese lehetek ennek az álomnak. De számomra nem ez a végállomás, nem érdekel, hogy ki hogyan ítélkezik felettem. Egy nap Isten megítél, és ez az egyetlen, ami érdekel.

Ezek a szavak egyértelművé teszik, hogy számára a földi sikerek és kudarcok csak másodlagosak az Istenhez fűződő kapcsolatához képest.

Klopp gyakran beszélt Jézus Krisztusról, aki számára nemcsak hiteles példakép, hanem mindennapi támasz is.

Hiszek Istenben, szeretném, ha az emberek gondolkodnának Jézus Krisztusról, aki nagyszerű iránymutatás az élethez, mert az élet ajándék, ő pedig hűséges társ, aki gyakran erőt ad nekem

– mondta egy másik alkalommal.

Klopp vezetése alatt a Liverpool FC nemcsak a pályán mutatott példát, hanem a közösségi értékek terén is. Az evangélikus hit alapelvei, mint a szeretet, a megbocsátás és a közösségépítés, mind jelen voltak munkássága idején az angol klub mindennapjaiban. Klopp sokszor hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát, amely nemcsak a játékosok közötti kapcsolatot erősítette, hanem a klub és a szurkolók közötti köteléket is.

Az elmúlt kilenc évben Klopp megmutatta, hogyan lehet az evangélikus hit alapelveit a gyakorlatban is megvalósítani, ezért is vált a Liverpool FC egy olyan klubbá, amelyet még a riválisok is tisztelnek és csodálnak.

A tartalom mesterséges intelligencia (MI) használatával készült.

Címlapkép: Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában játszott Liverpool FC-Wolverhampton Wanderers mérkőzés után a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. május 19-én. A szakember a bajnokság végeztével távozott a Liverpooltól. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Iratkozzon fel hírlevelünkre