Rétvári Bence: A foci EB-n a magyar rendőrök jelenléte már több éles helyzet békés megoldását is elősegítette

Magyar rendőri kontingens őrzi a magyar szurkolók biztonságát a foci-EB-n. Jelenlétük már több éles helyzet békés megoldását is elősegítette. A magyar szurkolóknál érezhetően kevesebb a rendbontás, mint más nemzeteknél – közölte Rétvári Bence a Facebook oldalán. A belügyminiszter-helyettes a Németország elleni mérkőzésünk után, csütörtökön videóhívásban egyeztetett a Stuttgartban szolgálatot teljesítő rendőrnővel.

Először is arra lennék kíváncsi, hogy milyen a hangulat Stuttgartban – érdeklődött Rétvéri Bence. A foci EB-n stuttgarti helyszínén tartózkodó magyar rendőr hangsúlyozta, hogy Németország focilázban ég, a stuttgarti utcák pedig a magyar szurkolóktól voltak hangosak. A profi szurkolóktól kezdve, a családokon át, mindenki nagyon jó hangulatban töltötte a mérkőzés napját és szerencsére semmilyen kiemelt esemény nem történt. Megjegyezte, hogy több mint 15 ezren vettek részt a szurkolói felvonuláson.

A belügyminiszter-helyettes a 32 fős rendőri kontingens feladatáról és a német rendőrökkel való együttműködésről is kérdezett. A válaszból megtudhatjuk, hogy két magyar rendőr a központban teljesít szolgálatot, az ő feladatuk az információáramlás biztosítása, húsz rendőr magyar egyenruhában a főbb közlekedési útvonalakon és közterületeken dolgozik és egy 10 fős csapat feladata kifejezetten a szurkolókkal való kapcsolattartás.

A magyar rendőrök a szurkolókat a stadionon belül is figyelemmel kísérik. A felhívott magyar rendőr kiemelte, hogy a németek nagyon fontosnak tartják a biztonsági intézkedéseket, szerdán háromezer német rendőr teljesített szolgálatot.

Rétvári Bence a Facebook posztjában megköszönte a magyar rendőrök szolgálatát és a szurkolók fegyelmezettségét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre